Helyi közélet

2017.05.24. 13:13

Nagyot szólt Miskolcon a Rádió 1 reggeli műsora

Miskolc - Sokan voltak kíváncsiak élőben a legkedveltebb rádiós műsorvezetőkre.

Miskolc - Sokan voltak kíváncsiak élőben a legkedveltebb rádiós műsorvezetőkre.

Országjáró körútra indult a Rádió 1 Reggeli Showja, Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani a roadshow második állomásán kedden reggel Miskolcról, a Szent István térről jelentkezett be reggel hatkor és maradtak a műsor végéig, egészen tíz óráig.

Nagy tömeg és rengeteg érdeklődő várta a csatorna munkatársait már a kipakolásnál és a bejelentkezésnél, de igazán hét óra után telt meg emberekkel a tér. A műsorvezetők pedig nem sokat maradtak az üvegfalú stúdióban, hanem folyamatosan kint jártak a miskolciak között, többeket megszólaltatva, miközben jó néhány játék is színesítette a délelőttöt. Az országjárást ugyanis egy pénzintézet és egy kávéitalokat forgalmazó cég támogatta, ennek megfelelően volt lehetőség kóstolni, és a két támogatónak köszönhetően játékokon nyerni is. Így például az egyik feladat szerint egy tálcát tartva az egyik kézben kellett futópadon futni, miközben a tálcán található kávéitalokból minél többet meg kellett inni anélkül, hogy kiöntötték volna a versenyzők. A megmérettetést végül egy hölgy, Evelin nyerte meg, egy bőröndnyi kávéitallal gazdagodva.

Éjszaka a várban

A műsornak meghatározó része volt, hogy Vadon Jani születésnapi meglepetésként műsorvezetőtársaitól lehetőséget kapott arra, hogy a Diósgyőri várban töltsön egy éjszakát. Jani nagy rajongója a történelmi épületeknek, váraknak, a diósgyőriben pedig nem is először járt, így nagyon lelkesen mesélt a várban töltött éjszakáról.

– Lovász Emese fogadott és mesélt nekem a vár történetéről, miközben végigjártuk az épületet, ahol természetesen udvarhölgyek is vártak korabeli ruhákban. Aztán furcsa hangok szűrődtek fel az udvarról, mire jött a kérdés, hogy csak nem kardcsörgés veri tán fel a vár csendjét. Persze, hogy az volt, a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend tagjai tartottak nem akármilyen bemutatót, nagyon komoly volt – mesélte az élményeit, miközben nem maradtak el az ugratások sem Balázs és Feri részéről. Főleg arra voltak kíváncsiak, hogy mennyire félt az éjszaka folyamán az ódon épület falai között, amire Jani megvallotta, hogy sokat bolyongott az épületben egyedül, miközben remélte, hogy nem találkozik senkivel.

Elragadtatással beszélt a bástyáról elé táruló látványról és az éjszakáról, aminek hatására gyorsan bereklámozta a Borsodi Fonó rendezvényét is az adásban. Arról pedig, hogy igazán felejthetetlen legyen a várban töltött éjszaka, két középkori ruhában megjelenő, szemrevaló „várnép” gondoskodott, akik elmondták, hogy miután kitakarították a királynéi hálószobát, ahol „János úr hált”, találtak valamit, amit ottfelejthetett. Azzal elő is került egy hatalmas méretű vászon alsónemű, amit Jani sietve felhúzott a ruhájára.

Ismerősök és értekezlet

A műsorvezetők folyamatosan osztogatták az autogramokat, miközben ismerősökkel is összefutottak, mint például Görzsöny Tímeával, aki a családjával, akkor tíz hónapos kisfiával egy közös utazáson vehetett részt a műsorvezetőkkel.

Tavaly ősszel sikerült megnyerni az utat, az volt a játék, hogy közvetíteni kellett egy gólt, voltak napi győztesek, majd a hét végén egy nyertest hirdettek, és ez lettem én. Október végén voltunk több napot Barcelonában, sok helyen jártunk és egy futballmérkőzésre is kimehettünk, de a stadiont külön is végigjárhattuk, nagy élmény volt – mesélte.

De olyan is akadt a közönség soraiban, aki „hivatalos okmánnyal” bizonyította, hogy évekkel ezelőtt együtt lovagolt Balázzsal. Sokan kértek családtagjaiknak aláírást, vagy Rádió 1-es nyakba akasztót, amelyeknél néhány történet megmosolyogtatta a műsorvezetőket. De akadt olyan munkahelyi kollektíva is, amelyik erre a napra az irodából kihelyezte a napindító értekezletét a térre, hogy élőben hallgathassák a Reggeli Showt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában