Helyi közélet

2017.05.17. 15:00

Kertek Alatt Fesztivál - Hosszú hétvége a Bükkben: sport, túra, vásár és film

Bükkszentkereszt, Miskolc - Idén Bükkszentkeresztre várják a kikapcsolódni és kulturálódni vágyó miskolciakat az átjárósok. A negyedszer megrendezendő Kertek Alatt Fesztivált Varbóról költözteti át a bükki hegyekbe a civil szervezet. 

Bükkszentkereszt, Miskolc - Idén Bükkszentkeresztre várják a kikapcsolódni és kulturálódni vágyó miskolciakat az átjárósok. A negyedszer megrendezendő Kertek Alatt Fesztivált Varbóról költözteti át a bükki hegyekbe a civil szervezet. 

A június 14-18. közötti öt napban hasonló programokkal várják az érdeklődőket, mint előzőleg a tópartra: kamabajnokság és más sportok, népi játékok, filmvetítés, számháború és szabadegyetem, civil piknik és kézművesvásár, erdei túrák. A kilátogatók számára ingyenes a belépés. Szálláshely a faházakba váltható, adott a lehetőség sátorozásra is.

Idestova egy évtizede, hogy az Észak-Keleti Átjáró Egyesületnél kitalálták a KAF rövidítésű fesztivált, azzal a céllal, hogy kicsábítsák miskolci barátaikat a nagyvárosból, a természetbe, a megye más érdekes pontjaira. Először Gömörszőlős adott otthont a párnapos eseménysornak, a legutóbbi esztendőkben pedig Varbó (erről fotók, videók a kamaprojekt.hu weboldalon találhatók). Most Bükkszentkereszten, az Ifjúsági Táborban találták meg az alkalmas helyszínt. A program május 14-gyel, szerdával indul, az első két napban elsősorban táborozásról fog szólni az élet (Waldorf iskolásokkal). A nagyközönséget ennek fényében főleg péntektől várják, amikor már a magaslati településen is megindul a hírverés. Egyes műsorok a község központjában szólalnak meg, a legtöbb történés azonban a fő színhelyen, a Bükk utcai létesítményben, annak udvarán, pályáin és nagytermében zajlik majd, egész hétvégén.

Sokakat bizonyára a Civil piknik és kézműves vásár vonzhat, másokat a zenés programok, vagy a sportversenyek, kamázástól kezdve népi játékokig, mint a méta, a gorodki. Lesz hely és idő az irodalmi és színpadi előadásokra is, amiként Középiskolai szabadegyetemet is meghirdetnek a szervezők. Hagyományosan az erdei túrák és az egzotikus dokumentumfilm-vetítések is bekerülnek a péntek-szombati programba.

Minderről legkönnyebb tájékozódni, érdeklődni, vagy akár jelentkezni, helyet foglalni a Facebook révén, az Észak-Keleti Átjáró Egyesület, a Kama Projekt és a Kertek Alatt Fesztivál oldalain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában