Helyi közélet

2017.05.13. 14:40

Gázálarc, Bikini, városnézés és uránérckeresés Miskolcon

Miskolc - Nem unatkozott, aki kilátogatott Miskolc város napján a bel­városba.

Miskolc - Nem unatkozott, aki kilátogatott Miskolc város napján a bel­városba.

Számtalan utcai és kísérőprogrammal várták a belvárosban az érdeklődőket csütörtökön, Miskolc város napja alkalmából. Korosztálytól és érdeklődési körtől függetlenül mindenki találhatott kedvére való elfoglaltságot.

Színes programok

A rendezvények központja a Szent István tér volt, ahol már kora délutántól vártak mindenkit. Roppant népszerű volt a hadsereg toborzósátra, ahol egymást váltották a jó fotó kedvéért a baráti társaságok, amihez repeszálló mellénybe, rohamsisakba, gáz­álarcba tudtak beöltözni, és a hozzá tartozó fegyverekből sem volt hiány. Pár méterrel arrébb a rendőrség toborzott, így, aki egyenruhába vágyott, az akár válogathatott is a kék és terepszín között.

De a gyerekek is el tudtak tölteni pár órát a téren, hiszen a tudományos játszóházban az ügyességet és a tudományokhoz kapcsolódó tudást is próbára tudták tenni, gyarapítani. Míg a Factory Aréna érdekesebbnél érdekesebb két – vagy éppen három és négy – kerekű masináin az egyensúlyérzéküket csiszolhatták. De kerékpáros ügyességi versenyen és minigolfban is csatázhattak.

A megyei önkormányzat információs sátrában nemcsak tájékozódni tudtak a kilátogatók az unióval kapcsolatos ügyekről, de EU-totó kitöltésével akár máltai utat is nyerhettek. Sokakat vonzottak a Miskolci Bonsai Club fái, amelyek közt az ismerős szilva és birs miniváltozata mellett olyan érdekességeket is lehetett látni, mint a selyemfenyő és a tűztövis.

De volt a téren mazsorett és a Grimm-Busz Színház bemutatója, Sky Fanatic-, M. Show Drum- és persze Bikini-koncert, a Miskolc Város Bora 2017 verseny díjátadója, ide érkezett meg a Skála Áruháztól indult ünnepi felvonulás, este pedig távcsöves bemutató. A belvárosban reggel utcai váltófutást rendeztek, napközben pedig Miskolc a múltban címmel ingyenes városnéző sétákat szerveztek. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskolában a városi floorballbajnokságon izgulhattak, a Miskolci galériában pedig tárlatvezetésen vehettek részt az érdeklődők.

Egyetemi bemutatók

A Miskolci Egyetem a Zenepalotába tette át a székhelyét ezen a napon, ahol a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet hallgatóinak élő zenés elő­adása után látványos kísérletek, az Egyetemisták Miskolci Amatőr Színjátszó Körének előadása, robot- és újraélesztés-bemutató, urán­érckeresés, jogi kvíz is szerepelt a programban. De a párválasztás, szerelem, család témaköréről is hallhattak az érdeklődők, akik az automata furulyázóberendezéssel is megismerkedhettek.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában