Helyi közélet

2017.04.09. 19:09

Tüzes, táncoló zenekar az ifjúsági hangversenyeken

Miskolc - Sikeresen zárultak a Miskolci Szimfonikus Zenekar fiataloknak tartott hangversenyei.

Miskolc - Sikeresen zárultak a Miskolci Szimfonikus Zenekar fiataloknak tartott hangversenyei.

Közel 13 000 gyermekhez és fiatalhoz vitte el a komolyzene egy kis szeletét a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A 2016/2017-es évadban az őszi és a tavaszi szezonban is több ifjúsági koncertet tartottak a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. szervezésében. A két turnus alatt összesen 26 általános és középiskola vett részt az ifjúsági hangversenyeken. Miskolc és a megye más városaiban, községeiben (Tokaj, Ózd, Edelény, Mályi, Mezőcsát) összesen majdnem 11000 gyermek hallgatta meg a koncerteket.

A tűz motívuma

A sorozat tematikáját mindig igyekeznek a fiatalok érdeklődéséhez igazítani, ami idén a Tűz motívumára épült, s annak megjelenési formáit mutatta be a zenetörténetben például: tűzijáték, kovácsműhel­­y, a harc puskatüze, a pokol tüze, vagy éppen, mint a szerelem és a szenvedély szimbóluma. Mindez Flach Antal moderálásában, Bolyky Zoltán vezényletével és Bányai Mirjam (a Miskolci Balett táncművésze) közreműködésével valósult meg.

Emellett március 25-én a Budapesti Operaházban is tartottak ifjúsági hangversenyeket, Táncoló zenekar címmel, ahol a Ködmön Formációs Táncegyüttes és a Szinvavölgyi Néptáncműhely koreográfiái is színesítették a programot, közel kétezer néző előtt.

Az ifjúsági koncertek a Filharmónia Magyarország szervezésében és a Miskolci Szimfonikusok előadásában valósulnak meg minden évadban.

Ismeretterjesztő kvízjáték

A hangversenyek alkalmával ismert és izgalmas darabokat – köztük filmzenei részleteket – hallhatnak a diákok, ismeretterjesztő narrációval összekötve. A zenekar olyannyira sajátjának tekinti ezt a sorozatot, hogy minden évben ismeretterjesztő kvízjátékot hirdet a résztvevők számára. A totót a zenekar hivatalos weboldalán, a www.mso.hu oldalon történő regisztráció után tölthetik ki és küldhetik be az iskolások. A legügyesebbek értékes nyereményekben részesülnek (okostelefon, tablet, e-book-olvasó, vásárlási utalvány) a következő évad első ifjúsági koncertjén.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában