Helyi közélet

2017.04.09. 18:57

Hejőpapi vaníliás habcsók

Hejőpapi - Mintegy fél óra alatt készül el a közkedvelt sütemény.

Hejőpapi - Mintegy fél óra alatt készül el a közkedvelt sütemény.

Morvai Ernőnének két gyermeke és három unokája van. Nekik is szívesen készít finomságokat, de a nyugdíjasklub tagjaként évente három-négy alkalommal is készíti kedvencét, a hejőpapi habcsókot az önkormányzati rendezvények vendégei számára.

Húsvéti készülődés

Külön készül a közelgő húsvéti ünnepekre, mert ilyenkor a népes család apraja-nagyja meglátogatja a nagyiékat. A habcsók hozzávalói: 4 tojásfehérje, 50 deka porcukor, 2 kávéskanál ecet, 2 vaníliás cukor.

Elkészítés: Az összetevőket robotgéppel keményre habosítja (6-7 perc). Kávéskanállal a nagyméretű tepsibe sütőpapírra helyezi a diónyi „csókokat”, vigyázva, hogy ne érjenek össze. Mintegy negyven gombóc sorakozik katonás rendben. Előmelegített sütőbe rakja a tepsit, de 2-3 perc múlva takarékra állítja. Mielőtt megbarnulna a teteje kinyitja a sütőt és fakanállal résnyire megtámasztja. Mintegy fél óra alatt készül el a közkedvelt sütemény.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában