Helyi közélet

2017.02.13. 09:43

Tragédia Alsóbereckinél - Tiszacsermely gyászban

Tiszacsermely - Három gyerek maradt árván a tragikus baleset után.

Tiszacsermely - Három gyerek maradt árván a tragikus baleset után.

Aki korábban átélt már egy balesetet, az tudja csak igazán, egy pillanat alatt mennyire át tud értékelődni a saját magunk sérthetetlenségébe vetett hit. A rossz élmény feldolgozása után azonban megmarad a megkönnyebbülés, mégis sikerült túlélni. Sajnos azonban nincs mindenkinek szerencséje. Zemplén gyászol. Február 5-én, Alsóberecki térségében két autó ütközött egymással frontálisan. Az egyik autóban hárman vesztették életüket, köztük a gépjármű sofőrje, aki három fiúgyereket hagyott hátra, akik közül ketten még kiskorúak.

Szinte a fél ország megmozdult a család megsegítésére. Kecsmár István

Gyászolnak

A három árvát – édesapjukat hat évvel ezelőtt elveszették – a Tiszacsermelyen élő nagymama vette magához. Megpróbáltuk megkeresni a nagymamát, de csak a kapuig jutottunk, ahol a fia, az elhunyt nő testvére annyit mondott, még nem lenne szerencsés a családot zavarni a gyászában.

– Most ezekben a napokban azt szeretnénk, ha senki nem zavarna minket – mondta a férfi. – Ilyenkor az ember fájdalmában olyanokat is mondhat, amit később esetleg megbán. Hatalmas a fájdalom, amit fel kell dolgozni. A gyerekek a héten nem is mentek iskolába. Lehet, hamarosan tartunk majd egy próbanapot, de ha nem érzik jól magukat, akkor hazahozzuk őket. Nagyon nagy bennünk a kavarodás, minden nap más információkat hallunk, még nem igazán tudjuk, mi történt. A testvéremet, édesanyám a lányát, a gyerekek az anyjukat már úgysem kapják vissza. Nehéz feldolgozni, ami történt, éppen ezért azt szeretném, ha fényképek sem készülnének még a házról sem, ahol a gyerekek most laknak.

Segítők

– Az önkormányzat eddig is próbált segíteni mindenki, aki bajba került – mondja Kecsmár István, Tiszacsermely polgármestere. – Az elhunyt több műszakba járt dolgozni Sátoraljaújhelyre, mert így több pénzt tudott keresni, mint amit Tiszacsermelyen vagy a környéken tudott volna. Egyedülállóként nevelte a három gyerekét, akik most nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Szinte a fél ország megmozdult a család megsegítésére, rengetegen adakoznak. Van egy cég, amely felajánlotta, hogy hosszú távon segíteni kívánják a három gyereket, Cigándon is gyűjtést indítottak. Szombaton eltemettük a tragédia áldozatát és próbáljuk a családot támogatni abban, hogy egy idő után az életük rendeződjön. Mindenkinek köszönet az eddigi segítségért és azoknak is, akik a jövőben tudják majd lehetőségükhöz mérten támogatni a családot.

ÉM-BG


Segíthetnek

Adomány banki átutalás esetén: Balogh Ilona: 11991119-98954438-00000000

Cigánd gyűjtést indított

„A 2017. február 5-i Alsóbereckinél történt halálos közúti balesetben az egyik autó sofőrje egy 3 gyermekes tiszacsermelyi anyuka volt, aki életét veszítette a balesetben” – írja hivatalos Facebook-­oldalán Cigánd városa. „3 fiú maradt árván utána, közülük 2 a cigándi általános iskola diákja. A család megsegítésére az általános iskola (új iskola) és a Szociális Alapszolgáltatási Központ (Fő u. 90.) épületeiben adománygyűjtő urnákat helyeztünk ki.

Felajánlásaikat, segítő közreműködésüket köszönjük!”


Előzetes letartóztatásban az Alsóbereckinél három ember halálát okozó ittas sofőr

Alsóberecki, Miskolc, Sátoraljaújhely - A Miskolci Járásbíróság március 7-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben kettőnél több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Videó: Gyerekek maradtak árván a tragikus alsóberecki frontális baleset után

Alsóberecki, Bodroghalom, Sátoraljaújhely, Tiszacsermely - Három gyerek árván maradt, négy gyerek félárva lett a vasárnap Alsóbereckinél történt szörnyű baleset után, amikor két autó ütközött frontálisan. Három asszony halt meg, és hatan megsérültek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában