Helyi közélet

2017.02.12. 17:09

Felülmúlt elképzelések Homrogdon

Homrogd - Start Plusz miniszteri elismerést kapott Homrogd önkormányzata tavaly év végén.

Homrogd - Start Plusz miniszteri elismerést kapott Homrogd önkormányzata tavaly év végén.

„A tavalyi év mozgalmasan telt, így is terveztük, talán felül is múlta az elképzeléseinket – fogalmazott Juhász Gábor, Homrogd polgármestere. – Továbbra is fontos elképzelésem és célom, hogy megszilárdítsam a község anyagi rendezettségét és hátterét. Az év elején megjelentek a pályázati lehetőségek: a TOP-os és a vidékfejlesztési lehetőségekkel is igyekezett és igyekszik is élni a település.”

A mezőgazdasági programjában az önkormányzat épített egy fóliasátrat, amit majd teljes mértékben a közfoglalkoztatásban résztvevőkkel sikerült létrehozniuk. Ugyanakkor egy 2 és fél hektáros rozskertet is kialakítottak, ami öntözhető. Megjelent az állattartás is, amiben elsősorban a sertéstenyésztés van preferálva, saját felhasználásra. Mindehhez a közel 200 négyzetméteres ólat is az önkormányzat építette.

– A napokban fog születni az első saját malacalom – újságolta Juhász Gábor. – A helyi sajátosságok keretében több tevékenységünk is van: lakatos és asztalos is. Az I. Járási Napra például a faházakat Homrogd készítette. Nagyon jó a szakember gárdánk, így betonoszlopokat, térkövet is gyártunk. Szinte mindenben megpróbálunk önellátóak lenni.

De közterületet is rendeznének a településen, a Dankó utat. Sikeresen pályáztak, így idén megvalósul a felújítás ott.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában