Helyi közélet

2016.11.07. 15:10

Videó: Elhagyatva Miskolcon - Húsipar a Fonoda utcán

Miskolc -<em> "Csúcsidőben egymást érik a kapu előtt sorakozó kamionok. Ezerszámra hozzák a vesztüket érző, bőgő marhákat, a visítozó sertéseket és a bégető bárányokat. A szállítási költségek okozta veszteség miatt a kombinát csődje elkerülhetetlen egy normális piacgazdaságban. A kombinát alig éli túl a rendszerváltást."</em> Az Urbex Hungary csapata megnézte a miskolci húskombinát hűlt helyét a Fonoda utcában. Mostanra minden az enyészeté lett.

Miskolc - "Csúcsidőben egymást érik a kapu előtt sorakozó kamionok. Ezerszámra hozzák a vesztüket érző, bőgő marhákat, a visítozó sertéseket és a bégető bárányokat. A szállítási költségek okozta veszteség miatt a kombinát csődje elkerülhetetlen egy normális piacgazdaságban. A kombinát alig éli túl a rendszerváltást." Az Urbex Hungary csapata megnézte a miskolci húskombinát hűlt helyét a Fonoda utcában. Mostanra minden az enyészeté lett.

Ahol három műszakban csaknem 2200 ember dolgozott, már csak a délcegen álló buszmegálló táblája emlékeztet, micsoda, virágzó élet lehetett errefelé. Üvegcserepeken taposunk, hogy bejárjuk a megmaradt telepet, az omladozó portásfülkét és a mintaboltot. A szorgos fémgyűjtők kifosztották a hídmérleget, a helyén tátongó tankcsapda felett egy lábatlan, piros, vezetői bársonyszék hever. A sivár betonplatzon már nyoma sincs a kétemeletes húskombinátnak. Eltűnt, eltüntették a szocializmus megalomániás iparfejlesztési programjáról árulkodó erődítményt.

- írta Szántó István kollégánk jegyzetében néhány éve, amikor Bihall Gyulával a szebb napokat látott miskolci húskombinát egykori főmérnökével, igazgatóhelyettesével meglátogatta a cég Fonoda utcai telephelyét. Azóta talán még tovább romlott a helyzet, ahogyan az Urbex Hungary nemrégiben készült videójából kiderül.

Termelés hajdanán a Miskolci Húsipari Vállalatnál:


Jegyzet: A marhák bosszúja

Atyaúristen, mi van itt – szörnyülködik Bihall Gyula, a szebb napokat látott miskolci húskombinát hűlt helyén. A Fonoda utca végében kiszakadt gyárkapu, embermagasságú, dzsungelszerű gyom és gaz sarjad még az aszfalton is. Szántó István jegyzete.

 

Miskolc - Az Urbex Hungary csapata megnézte a több mint két évtizede üresen, kihasználatlanul álló Ifjúsági parkot a Vasgyárban. Sajnos a szebb napokat látott park az enyészeté lett!

 

Miskolc – Az Urbex Hungary csapata ismét útra kelt, a túra célállomása ezúttal a Miskolc melletti Pereces bányaépületei voltak. Az egykori Perecesi bányaigazgatóság épületeit bejárva nem maradunk izgalom nélkül.

 

Miskolc - Az Urbex Hungary csapata ellátogatott a 2000-es évek elején bezárt miskolctapolcai Juno Hotelbe. A szálloda nagyon régen üresen és elhagyatottan áll a híres üdülőhelyen.

 

 

Miskolc - Omladozó vakolat, szeméthegyek, graffitik a falon. Elkeserítő látványt nyújt az Futó utcán található elhagyatott Matáv irodaház. Az Urbex Hungary csapat nézte meg, hogy mi maradt mára az épületből.

 

Nagyecsér - Összedőlés határán álló házak, érintetlen vadvilág, gyönyörű környezet a borsodi világvégén. A mára elnéptelenedett tanyaközpont Mezőnagymihály közelében található, az Urbex Hungary csapata nemrégiben járta be a települést. Nézzen szét az évek óta üresen álló borsodi szellemfaluban!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában