Videó: Egykor bányaépület volt, most denevérek tanyája Perecesen

Akt.:
Miskolci Urbex túra: Perecesi bányaigazgatóság épületei
Miskolci Urbex túra: Perecesi bányaigazgatóság épületei - © Fotó: Urbex Hungary
Miskolc – Az Urbex Hungary csapata ismét útra kelt, a túra célállomása ezúttal a Miskolc melletti Pereces bányaépületei voltak. Az egykori Perecesi bányaigazgatóság épületeit bejárva nem maradunk izgalom nélkül.


“Atti barátom már régóta mondja hogy egyszer menjünk el és nézzünk szét Perecesen, igaz ő már bejárta ezeket az elhagyott épületeket és bunkereket, de legalább tudja a járást, olyan mintha egy idegenvezetővel mennék!” – írja felvezetésként az Urbex Hungary.

Perecesen az 19. század végén indult a bányászat, a Wikipédia szerint 1970-ben zárt be a bánya, a település azóta hanyatlik. A bányaigazgatóság több épülete az Áfor ( Mol elődje ) irodaépülete lett, ami egészen a rendszerváltásig üzemelt. Az azóta eltelt 25 év alatt az épületek állapota teljesen lerobbant, pedig van köztük mára műemléknem minősített rész is. Az épületek őrzés nélkül, tárva nyitva vannak, rossz hírét ennek köszönheti. Csak az nem fordul meg benne aki nem akar.

Az Urbex Hungary csapata bejárta az épületeket, denevérek, döglött állatok egy kis madár megmentése is része volt a túranapnak. A kutya elől menekülés csak hab volt a tortán.

Íme a bejárásról készült videó, ami kicsit hosszúra sikeredett, de izgalomban nincs benne hiány:

Kalati fotói a bejárásról:

dscf4551

per

dscf4559

dscf4569

dscf4577

dscf4583

dscf4592

dscf4654

dscf4691

dscf4697

Forrás: Urbex Hungary


Videó: Óvóhely a Digép tövében

Miskolc – Az Urbex Hungary csapata Miskolcon járt bunkertúrán és szétnéztek az egykori Digép (Diósgyőri gépgyár) egyik külső óvóhelyén.

Videó: Íme a miskolci BGS „kocka” óvóhely belülről!

Miskolc – Van egy óvóhely az Újgyőri piac szomszédságában, amit kívülről már minden miskolci láthatott. A jobb sorsra érdemes építményben az Urbex Hungary csapata nézett szét az aktuális bunkertúra során, állapota lesújtó…

Videó: Klementina, egy elfeledett repülőtér Borsodban

Mezőkövesd – A Mezőkövesdi repülőtér (más néven Klementina) Mezőkövesd és Mezőkeresztes közigazgatási határán fekvő egykori katonai repülőtér. Az Urbex Hungary csapata meglátogatta a Mezőkövesdi repteret, ami mára már az enyészeté lett, jobb sorsot érdemelne!

Videó: Elhagyatott légvédelmi laktanya Miskolc és Harsány között

Harsány, Miskolc – Régóta üresen áll a Miskolc melletti laktanya Pingyomon. Az Urbex Hungary csapat bejárta az egykori légvédelmi komplexumot töviről, hegyire. Úgy néz ki, lassan az enyészeté lesz minden.

Videó: Egy elhagyatott lőtér a Csanyikban

Miskolc – A Bükkben, a Csanyik-völgy mélyén lévő, elhagyatott lőteret látogatta meg nemrégiben az Urbex Hungary csapata. Itt található az egykori MHSZ Miskolci Erdész Lövészklub sport lőtere, ahol évtizedekkel ezelőtt rengeteg fiatal próbálhatta ki céllövő tudását. A lőtér végül a kilencvenes évek végén megszűnt. Megmutatjuk, mostanra mi maradt belőle.

Videó: Mi lett veled, Hotel Juno?

Miskolc – Az Urbex Hungary csapata ellátogatott a 2000-es évek elején bezárt miskolctapolcai Juno Hotelbe. A szálloda nagyon régen üresen és elhagyatottan áll a híres üdülőhelyen.

Videó: Így néz ki az elhagyatott MATÁV irodaház Miskolcon

Miskolc – Omladozó vakolat, szeméthegyek, graffitik a falon. Elkeserítő látványt nyújt az Futó utcán található elhagyatott Matáv irodaház. Az Urbex Hungary csapat nézte meg, hogy mi maradt mára az épületből.

Videó: Nagyecsér, az elnéptelenedett szellemfalu Borsodban

Nagyecsér – Összedőlés határán álló házak, érintetlen vadvilág, gyönyörű környezet a borsodi világvégén. A mára elnéptelenedett tanyaközpont Mezőnagymihály közelében található, az Urbex Hungary csapata nemrégiben járta be a települést. Nézzen szét az évek óta üresen álló borsodi szellemfaluban!