Nagyvilág

2010.07.17. 12:15

Síita konvojra támadtak Pakisztánban - 16 halott

<p>Legalább 16 ember meghalt, és négyen megsebesültek szombaton Pakisztánban, amikor fegyveresek támadtak konvojukra - közölték helyi tisztségviselők. Az áldozatok mind síita muzulmánok voltak. A támadás az afgán határ közelében lévő törzsi területeken történt.</p>

Az automata fegyverekkel támadó merénylők az afganisztáni határnál található Kurram körzetben támadtak a két buszból álló konvojra - közölte a pakisztáni határvadászok szóvivője. A konvojban síita muzulmánok utaztak, akik a terület legnagyobb városának számító Pesavarba akartak eljutni egy közbiztonsági szempontból veszélyesnek számító úton.

A támadásban öt ember a helyszínen meghalt, és további 11-en a kórházba szállítás után haltak bele sebesüléseikbe. A négy sebesült állapotáról nem érkeztek információk, de helyi tisztségviselők arra figyelmeztettek, hogy a halottak száma még emelkedhet.

A támadóknak sikerült elmenekülniük. A hatóságok lezárták a környéket, és hajtóvadászatot indítottak az elkövetők elfogására. A támadás hátterében feltehetően felekezeti feszültség áll. Kurramban jelentős síita kisebbség él, és a területen korábban már történtek súlyos felekezeti összecsapások a többségi szunnitákkal.

Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!