Helyi közélet

2016.07.25. 17:39

Interjú: Vasco

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a fiatal feltörekvő dj/producer Vasco volt, aki mesélt a kezdetekről és terveiről is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a fiatal feltörekvő dj/producer Vasco volt, aki mesélt a kezdetekről és terveiről is az olvasóknak.

Béres Szabi: Mikor és hogyan kerültél közel a zenéhez és a dj szakmához?

Vasco: Az egész úgymond pályafutásom 2009-ben egész pontosan 2009 március-áprilisában indult, de előzmények már pár évvel előtte is voltak! Mindig is vonzott ez az elhivatottság (szándékosan nem neveztem foglalkozásnak, ugyanis aki munkának veszi, és a pénzért csinálja soha nem fogja jól csinálni), hogy embereket szórakoztassak, emberek, fiatalokat táncoltathassak, együtt mozogjak, létezzek a közönséggel, ha mondhatom ezt „együtt dobbanjon még a szívünk“ is! Egész fiatalon, ahogy a számítógépek bejöttek a háztartásokba, már voltak zenei szerkesztők és zenei programok a gépen, talán lehettem 13 éves. Mégis a szakmával elsőnek egy azóta már nagyon kedves barátom révén kerültem közelebb, aki utána egyrészt mondhatjuk tanárom és segítőm is lett, ő volt a Sarkady Bertalan, aki első megkeresésemre, hogy tanítson élből nemet mondott, azóta is titok övezi ennek a miértjét! Itt érkezünk meg 2009-be, amikor csak úgy hozta a sors, hogy Bercivel egy közös szórakozóhelybe vágva a fejszénk szükség lett rezidensre, így kellemeset a hasznossal összekötve én álltam akkor még zöldfülűként a pult mögé, ami rabul ejtett és azóta se enged!

Fellépések, rezidenciák: Kisvárdáról beszélünk a szórakozóhely pedig a Lounge cafe volt, ez a hely ahonnan elindult minden! A környék szinte összes helyén sikerült utána játszani Vásárosnamény - Club Elit, Gergelyiugornya - Nádas, Gergelyiugornya - Hell, Budapest - Living room, Nyírbátor-Airport, Hajdunánás - Black Man, Nádudvar, Nyiregyháza - Club Macalllan, Gávavencsellő - Hajókikötő, Sárospatak - Highlander, Ajak - Blue Palace, Ukrajna - Flame Club, Szlovakia - Luxor, Jászberény - Tiszti Club, Karcsa - motoros találkozó, Kisvárda - LESZ Feszt, Ajaki Hagyományőrző fesztivál - Ajak, Záhony - Cafe Lucia, illetve egyéb falunapok és fesztiválok...

Béres Szabi: Melyik az a stílus, amelyik leginkább téged jellemez?

Vasco: Nagyon nehéz meghatározni az pontosan melyik stílus ami én vagyok. Azt szoktam mondani bármit, bármikor és bárhol játszok, abból mindig a legerősebbet vagy legkeményebb teszem oda, ha nevezhetjük így, mindenből mindig a legerősebbet. Ugyanakkor ez alól is vannak kivételek, hiszen nem mindegy, hogy a nap melyik szakában és melyik évszakban játszom. Példaként egy vízparti szórakozóhelyen nappal egyértelműen nem ugyanazt fogom játszani, mint egy többezres fesztiválon fő műsoridőben. Ugyanakkor mégis ki kell, hogy emeljek kettő stílust, az egyik egy kis dubsteppel vegyített electro (a hozzá nem értők fesztivál zenének csúfolják), a másik pedig a Techno!

Béres Szabi: Saját zenék, friss megjelenés?

Vasco: Ennek ötlete már évekkel ezelőtt megfogalmazódott bennem, de sokáig úgy gondoltam, sajnos tévesen, hogy állandó hely az, ami kell nekem, de rá kellett jönnöm nem én vagyok az, aki hétről hétre adott helyre megy zenélni mint rezidens! Sajnos a közönség is rohamosan változik hazánkban és már már nem DJ-re van szükségük, hanem egy mobil YouTube gépre, aki azt tesz be, amit ők kérnek! Ebből szerettem volna kiszakadni és kilépni! Sokat beszéltem már évek óta élvonalbeli hazai lemezlovasokkal és az ő javaslatukra miszerint "saját zene kell, hogy bekerülj a köztudatba" belefogtunk múlt év ősszel az első projektbe, az a bizonyos SENSUALITY, ha nevezhetem így, mely elég göröngyösen indult, de kimondottan olyan zenét szerettem volna stílusban, ami még nincs itthon és úgy gondolom ez teljes mértékben sikerült is és lám a megjelenés után alig két hónappal máris átléptük a tízezres megtekintést, mely megtalálható klippel együtt a YouTube-on, vagy a soundcloud-on. Az ehhez készült klip alapötlete a dal mondanivalójának táncra való átvetítése. A második a NIGHTLIFE, már kicsit populárisabb és másabb hangvételű muzsika lett, ennek is szántuk, gondolva itt a fülbemászó gitárszólamra, a gyorsított alap ütemre, illetve az ügyesen elrejtett fesztiválos és trances dallamvilágra! Ennek a klipjét is sikerült a közelmúltban leforgatni egy helyi fesztiválon az immáron második alkalommal megrendezendő Lesz Feszt-en Kisvárdán. Ezúttal is szeretném megköszönni mind a szervező gárda, mind pedig a stáb odaadó és segítőkész hozzáállását. Jelen állás szerint csak annyit tudok, hogy nagy mennyiségű és brutál jó vágóanyagok gyűltek össze, melyből eddig csak egy kis ízelítő készült el, mely immáron a YouTube-on fellelhető. A végleges klip még ugyan várat magára, de elhiheti mindenki megéri várni :-) !

Béres Szabi: Tervek?

Vasco: Igazából sosem voltam az az ember, aki feladja és jelen esetben se tervezek, semmi ilyen fajta megmozdulást! Belefogtam valamibe, amit foggal körömmel véghez akarok vinni! Rövid távú, azaz erre az évre szóló tervekbe benne van még pár saját darab kiadása és minden áron ezek megismertetése a nagyérdeművel!!! Hosszú távon sem tervezek mást, csak tenni azt, amit tudok és szeretek! Imádok kiállni emberek elé, imádom látni ahogy együtt dobban a szívem a közönséggel, ha látom hogy élvezik minden egyes basszus ütést a zenében, ha látom az örömet az arcukon! Az elismerő tapsot a szett végén! Tanulni a hibáimból és kijavítva napról napra egy jobb és jobb lenni! Lassan visszatéríteni azt a világot, ahol ismét tisztelik a szakmánkat, ahol a zene miatt jönnek jól érezni magukat az emberek, amikor mindenki hazatérve egy jó buli után újra meg tudja fogalmazni azt az érzést: extázis!

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést,további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában