Helyi közélet

2016.04.07. 15:01

Elfogadták a helyi mezőcsáti stratégiát

Mezőcsát - A közgyűlés a HFS dokumentum első változatát a Cselekvési Tervvel együtt elfogadta.

Mezőcsát - A közgyűlés a HFS dokumentum első változatát a Cselekvési Tervvel együtt elfogadta.

A Dél-borsodi LEA­DER Egyesület megtartotta ez évi első közgyűlését Mezőcsáton. A közgyűlés két napirendi ponttal foglalkozott, melyek közül az egyik az egyesület 2014–2020 tervezési időszakra szóló Helyi Fejlesztési Stratégiájának megtárgyalása volt – írja a Csáti Újság.

Demeterné Nyeste Erzsébet, az egyesület elnöke összefoglalta a fejlesztési dokumentum készítésének menetét, a Tervezést Koordináló Csoport és a munkaszervezet közös munkáját, valamint ismertette a 37 településre rendelkezésre álló LEADER-forrás összegét. A LEADER program kiegészítő forrása a többi operatív programnak, melyben a helyi igényekre alapozott fejlesztési irányvonalakból a kis gazdasági szereplők és a helyi közösségi kezdeményezések részesülhetnek támogatásban.

A következő időszakban mintegy 587.350 ezer forint áll majd rendelkezésre az akciócsoport részére, melynek 60 százalékát kötelezően gazdaságfejlesztési intézkedésekre kell fordítani.

Nyolc intézkedés

Az akciócsoport összesen nyolc intézkedést dolgozott ki, melyből három gazdaságfejlesztési, a többi pedig szolgáltatásfejlesztési, illetve közösségfejlesztési célzatú. A közgyűlésen a cselekvési tervet ismertették és tárgyalták meg részletesen. A cselekvési tervben szereplő intézkedéseket Balázs János munkaszervezet-vezető, Kápolnai Mariann és Molnár Andrea vidékfejlesztési referensek ismertették. A közgyűlés néhány módosítást javasolva a HFS dokumentum első változatát a Cselekvési Tervvel együtt elfogadta.

A LEADER pályázatokat várhatóan 2016 második félévében hirdetik meg. A második napirendi pontban tájékoztatás hangzott el a Vidékfejlesztési Programról.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában