Helyi közélet

2016.02.04. 09:59

Tüntettek és sepregettek Miskolcon

Miskolc - A Magyar Szakszervezeti Szövetség is kiáll az MVK munkavállalói mellett, ezt szerdán tüntetésükkel is megerősítették.

Miskolc - A Magyar Szakszervezeti Szövetség is kiáll az MVK munkavállalói mellett, ezt szerdán tüntetésükkel is megerősítették.

Közel kétszázan demonstráltak ugyanis a közlekedési vállalat előtt, követelve, hogy Zelenka László szakszervezeti vezetőt helyezzék vissza eredeti munkakörébe. Valamint petíciójukban azt is kérték, a cég folytassa a bértárgyalásokat az érdekképviseletekkel.

- ÉM -



Miskolc - A kormány oktatáspolitikája ellen szerveztek tiltakozást a pedagógusok Miskolcon, az oktatás teljes reformjára van szükség, hangoztatták a szónokok.

Miskolc - Hosszú sorokban vonulnak a tiltakozó tanárok Miskolcon a Herman Ottó Gimnáziumtól a Hősök teréig szerdán délután. A szakszervezetisek előbb az MVK Zrt. telephelye előtt sepregettek, demonstrálva a szakszervezeti jogok eltiprása ellen és Zelenka László érdekvédelmi vezető mellett, majd a belvárosban csatlakoztak a pedagógusokhoz. A Hősök terén több mint 5 ezren hallgatták meg a színpadon felszólalókat. Fotós és videós összeállításunk a miskolci megmozdulásról.

Miskolc - Én is buszvezető vagyok! – kiáltotta az egyik felszólaló az MVK előtti tüntetésen szerdán.

Miskolc - „Leszóltak” a miskolci óvodákba a demonstráció miatt?

Miskolc, Budapest - A fővárosi Teleki gimnázium tanárai is itt voltak a miskolci tüntetésen.

Miskolc - Több ezren vettek részt szerdán Miskolcon a kormány oktatáspolitikája ellen szervezett tüntetésen.

Miskolc - A központosítás, a tananyag és a bürokrácia csökkentéséért, megfelelően előkészített reformokért, a tankötelezettség 18 évre történő visszaemeléséért, a tanári életpályamodell korrekciójáért és az oktatási rendszer bérfeszültségeinek feloldásáért, valamint a "rendszerszintű hibák" orvoslásáért demonstráltak pedagógusok, szülők, diákok és civilszervezetek képviselői Miskolcon szerda este. A tüntetésen néhány ezren voltak.

Fáklyás tüntetés indult a Herman Ottó Gimnáziumtól szerdán délután. A demonstráció főszervezői a Pedagógusok Szakszervezete városi titkárai, de számos más érdekvédelmi szervezet is csatlakozott a kormány oktatáspolitikája elleni tiltakozáshoz. Az Észak-Magyarország helyszíni tudósítása a tüntetésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában