„Most itt van a helyünk, Miskolcon!”

Akt.:
Az oktatásért tüntettek
Az oktatásért tüntettek - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc, Budapest – A fővárosi Teleki gimnázium tanárai is itt voltak a miskolci tüntetésen.

– Egyértelmű számunkra, hogy most itt a helyünk Miskolcon, hiszen itt van szükség tömegre – mondta az Észak-Magyarországnak tegnap Pukli István, a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, aki a nevelőtestülettel, a szülőkkel és a gyerekekkel érkezett a délutáni tüntetésre busszal, összesen 42-en.

A Teleki Blanka Gimnázium tantestülete január elején elsők között csatlakozott a Herman Ottó Gimnázium nyílt leveléhez, majd a közoktatás problémáiról szóló második nyílt levelet már a Teleki tantestülete is aláírta.

Pukli István igazgató úgy fogalmazott: – A Herman Ottó Gimnáziumnak már az első nyílt levelével teljesen egyetértettünk. Világos számunkra az is, hogy nem szabad az eredeti követelésekből engedni. Hiába trükközik a kormány a közoktatási fórumokkal, melyek csupán látszatmegoldást jelentenek, hiába akarnak felszeletelni bennünket.

Megjegyezte: nem szabad elfogadni, hogy a köznevelési kerekasztalnál csak olyan szervezetek ülnek, melyek toleránsak a kormánnyal.

Óriási terhek

Bereczky Csongor, a Teleki gimnázium angoltanára kijelentette: most össze kell fognunk. Hiszen közös a célunk, amit csak együtt lehet megoldani, ezért itt a helyünk Miskolcon.

Vázolta: az oktatás problémája rendkívül összetett. Ahhoz, hogy minőségi oktatást tudjanak nyújtani az iskolák, mindenképpen csökkenteni kell a gyerekek óraszámát. Ma egy középiskolás diák 38–42 tanítási órán vesz részt egy héten, ami a pedagógusok számára elfogadhatatlan.

– Sürgős változtatásra van szükség a tankönyvekkel kapcsolatban is, mert a mostani kísérleti tankönyvekből sok esetben nem lehet tanítani. Megoldást jelentene a szabad tankönyvválasztás visszaállítása. A jó tankönyv olyan, hogy abból a diák, ha esetleg hiányzik valamelyik óráról, akár maga is fel tud készülni. De a mostaniak nem ilyenek – sorolta a gondokat az angol­tanár.

– ÉM-HE –Demonstráció Miskolcon: a minőségi oktatásért tüntettek

Miskolc – A kormány oktatáspolitikája ellen szerveztek tiltakozást a pedagógusok Miskolcon, az oktatás teljes reformjára van szükség, hangoztatták a szónokok.

Fotókon és videókon a miskolci tüntetés

Miskolc – Hosszú sorokban vonulnak a tiltakozó tanárok Miskolcon a Herman Ottó Gimnáziumtól a Hősök teréig szerdán délután. A szakszervezetisek előbb az MVK Zrt. telephelye előtt sepregettek, demonstrálva a szakszervezeti jogok eltiprása ellen és Zelenka László érdekvédelmi vezető mellett, majd a belvárosban csatlakoztak a pedagógusokhoz. A Hősök terén több mint 5 ezren hallgatták meg a színpadon felszólalókat. Fotós és videós összeállításunk a miskolci megmozdulásról.

Társukért is sepregettek Miskolcon

Miskolc – Én is buszvezető vagyok! – kiáltotta az egyik felszólaló az MVK előtti tüntetésen szerdán.

„Fontos ügy miatt vagyunk itt”

Miskolc – „Leszóltak” a miskolci óvodákba a demonstráció miatt?

„Ez a bicikli már javíthatatlan!”

Miskolc – Több ezren vettek részt szerdán Miskolcon a kormány oktatáspolitikája ellen szervezett tüntetésen.

A kormány közoktatási politikája ellen demonstráltak több városban

Miskolc – A központosítás, a tananyag és a bürokrácia csökkentéséért, megfelelően előkészített reformokért, a tankötelezettség 18 évre történő visszaemeléséért, a tanári életpályamodell korrekciójáért és az oktatási rendszer bérfeszültségeinek feloldásáért, valamint a “rendszerszintű hibák” orvoslásáért demonstráltak pedagógusok, szülők, diákok és civilszervezetek képviselői Miskolcon szerda este. A tüntetésen néhány ezren voltak.

„A gyerekeimnek ne kelljen külföldön szerencsét próbálni” – Percről percre a miskolci tüntetés

Fáklyás tüntetés indult a Herman Ottó Gimnáziumtól szerdán délután. A demonstráció főszervezői a Pedagógusok Szakszervezete városi titkárai, de számos más érdekvédelmi szervezet is csatlakozott a kormány oktatáspolitikája elleni tiltakozáshoz. Az Észak-Magyarország helyszíni tudósítása a tüntetésről.


Élőben a miskolci tüntetés a BOON-on!

Miskolc – Fáklyás tüntetés indult a Herman Ottó Gimnázium tornacsarnokától szerdán délután. A demonstráció főszervezői a Pedagógusok Szakszervezete városi titkárai, de számos más érdekvédelmi szervezet is csatlakozott a kormány oktatáspolitikája elleni tiltakozáshoz. Az Észak-Magyarország helyszíni tudósítása a miskolci tüntetésről.

Pedagógustüntetés: Megfenyegették a miskolci óvodákat?

Miskolc – A Pedagógusok Szakszervezete miskolci szervezetének titkára szerint megfenyegették az óvodákat, hogy komoly következményei lesznek ha részt vesznek a szerdai demonstráción.

MVK: Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Ki akar itt egyáltalán sztrájkolni?

Miskolc – „118 napja fenyegetőznek sztrájkkal az MVK szakszervezetek, ideje lenne, ha végre színt vallanának” – kezdi szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményét az MVK Zrt. vezetősége.

Kétféle terv is létezik a miskolci tüntetés lebonyolítására

Miskolc – „Ezt a tömeget már észre kell vennie az oktatás irányítóinak”, mondta a tüntetés szervezője.

Forgalomkorlátozások Miskolc belvárosában a tüntetés idején

Miskolc – Miskolc a február 3-i demonstráció miatt forgalomterelésekre, forgalomkorlátozásokra kell számítani a közlekedőknek. A Miskolci Rendőrkapitányság a közlekedőktől fokozott óvatosságot és türelmet kér.

Akár több ezer ember is tüntethet szerdán Miskolcon

Miskolc – Demonstráció előtt: fenyegetik a pedagógusokat, és provokációtól is lehet tartani.


Forgalomkorlátozások Miskolc belvárosában a tüntetés idején

Miskolc – Miskolc a február 3-i demonstráció miatt forgalomterelésekre, forgalomkorlátozásokra kell számítani a közlekedőknek. A Miskolci Rendőrkapitányság a közlekedőktől fokozott óvatosságot és türelmet kér.

„Az oktatás nem játék, ne kísérletezzenek!”

Miskolc - A miskolci roma nemzetiségi önkormányzat hétfői rendkívüli közgyűlési ülésén döntött arról, hogy szerdán ők is csatlakoznak a pedagógustüntetéshez.

“Ki tudná jobban azt, mi is történik valójában, mint egy oda járó tanuló?”

Miskolc – “A Herman Ottó Gimnázium tanulója vagyok. És a részese, mindannak ami az elmúlt hetekben történik az iskolámban. Kamerások, riporterek és várakozó tekintetek. Mert mindnyájan várunk…arra, hogy mikor hallgat meg valaki. Mikor hallják meg az utolsó segélykiáltásokat. Mert akkor lesz igazán nagy a baj, ha már nem lesz több segélykiáltás.” – Egy hermanos gimnazista levele.

Tömegtüntetés készülődik Miskolcon, nagy balhé lehet

Budapest, Miskolc – Az ország számos pontjáról indulnak Miskolc felé a szakszervezetek február 3-án, hogy szándékaik szerint többezres tömegként összeállva fejezzék ki szolidaritásukat a tanárok mellett, s demonstrálják a szakszervezeti egységet – írja a nol.hu.

Balog Zoltán fóruma Miskolcon csak olaj volt a tűzre

Miskolc – A Pedagógusok Szakszervezete Miskolc Városi Szervezete úgy döntött, megtartja a jövő hétre meghirdetett tüntetést, derül ki az érdekvédők szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből.

Sürget az idő! Gyermekeink jövője a tét! – Újabb nyílt levél a Herman Ottó Gimnáziumból

Miskolc – Szerdán egy miskolci köznevelési fórumon találkozott Balog Zoltán miniszter az iskolák pedagógusaival. Úgy tűnik, nem volt túl sikeres az egyeztetés, mert a Herman Ottó Gimnázium tantestülete újabb nyílt levélben sorolja tovább a magyar oktatási rendszerben fennálló problémákat. A nyílt levelet teljes hosszában közöljük.

Kártyát és jogköröket kapnak az igazgatók

Miskolc – A közoktatás problémáit sorolták szerdán Miskolcon az iskolák vezetői Balog Zoltán miniszternek.

Balog Zoltán: „Ez egy kemény beszélgetés volt”

Miskolc – Miskolcon járt szerdán Balog Zoltán miniszter, hogy a pedagógusokkal találkozzon.

A Hermantól a Hősök teréig vonulnak majd a pedagógusok

Miskolc – Fáklyás tüntetéssel tiltakoznak a jövő héten a kormány oktatáspolitikája ellen Miskolcon.

Horváth Péter: “Soha nem mondták meg, hogy mit lehet nyilatkoznom és mit nem…”

Miskolc – A pedagóguskar elnöke sajnálja, hogy egyelőre nem sikerült a közoktatás gondjain enyhíteni. Az Észak-Magyarország interjúja Horváth Péterrel, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökével.

Nyílt levél a Herman Ottó Gimnáziumból

Miskolc – Kedden egy, a Herman Ottó Gimnázium tantestülete által megfogalmazott nyílt levél érkezett szerkesztőségünkbe. Úgy fogalmaznak: hiába juttatták el észrevételeiket az oktatás irányítóihoz, semmiféle választ nem kaptak.


hirdetés


hirdet�s