Helyi közélet

2016.02.13. 10:56

A világhálón már létezik Miskolc keleti ipari parkja

Miskolc - Az új ipari park helyét már kijelölte a város, de másképp is készülnek a működtetésre.

Miskolc - Az új ipari park helyét már kijelölte a város, de másképp is készülnek a működtetésre.

Több domainnevet is vásárolt a közelmúltban a Miskolc Holding Zrt. Mindegyik – az egyik domainfigyelő oldal szerint – a közeljövőben épülő keleti ipari parkhoz köthető. Ahhoz, amelynek szükségességét Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be – több más projekttel együtt – még tavalyi miskolci látogatásán. A kormányfő akkor azt is mondta, ezer hektár lesz az ipari park és állami támogatással valósulhat meg. Azóta már ki is jelölte a város ezt a területet, és a korábbi közgyűlési ülésen változtatási tilalmat vezetett be rá. Most még több tulajdonosa van az ezerhektáros résznek, de úgy tudjuk, piaci alapon vásárolják fel a telkeket, a vételárat pedig az állam fizeti.

Árában

De ez még a jövő, a jelen az, hogy megvannak a keleti ipari parkhoz köthető domainnevek: industrialpark-miskolceast.hu, miskolceastindustrialpark.hu, miskolckeletiiparipark.hu, miskolckeletiiparterulet.hu.

A Miskolc Holdingot arról kérdeztük, miért volt szükség ezek megvásárlására.

„A domainneveket sokan továbbértékesítési céllal vásárolják, ezért fontos, hogy olyan neveket, amelyekre szükség van, az adott cég vagy vállalat vásároljon meg. Ilyenkor még pár ezer forintért, árában hozzá lehet jutni egy-egy domainnévhez, ha mástól kell megvásárolni, sokkal rosszabb a helyzet, és még az is elképzelhető, hogy nem is akarja eladni. Így ez a tevékenység egy hosszú távú üzletpolitika része, és ennek megfelelő diszkrécióval kezeli minden cég, illetve vállalat” – tudtuk meg Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs igazgatójától.

ÉM-NSZR


Hallotta?

Martinkertváros, Hejőcsaba és Szirma között jelölték ki az ezerhektáros területet. Ez akkora, hogy négy Mercedes gyár, vagy húsz Bosch, esetleg harminc Takata-méretű üzem férhet el rajta.

Úgy tudjuk, a nagy kiterjedésű, új gazdasági területek telkei nem egy ütemben, hanem időben elhúzódva, a beruházni kívánók érkezésével épülnek majd be.


Miskolc - Kijelölték az ezerhektáros miskolci ipari park területét, és változtatási tilalmat vezettek be rá.


Miskolc - Orbán Viktor miniszterelnök tavaly tavasszal jelentette be Miskolcon, hogy a kormány támogatja egy ezerhektáros ipari park kialakítását a megyeszékhelyen. Ezután nagy csend következett, senki nem nyilatkozott arról, hogy mégis, hol tudna a város kialakítani egy ekkora területet.


Miskolc - A szakember szerint jó terület a tervezett ipari parké, de hiba, hogy nem korábban vette meg a város.


Miskolc - „Folyamatos az érdeklődés a hazai és külföldi befektetők részéről, már az új iparterületnek is híre ment.”


Miskolc - „A problémák megoldása összetett feladat, összehangolt munkára van szükség.”


Miskolc, Felsőzsolca - Kevés a szakember és a közmunkaprogram is hátráltatja a munkaerő-toborzást, vallják a vállalkozók.


Miskolc - Miskolc új ipari park­ja Martinkertváros, Hejőcsaba és Szirma környékén lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában