Helyi közélet

2016.01.13. 15:45

Science: eltévedt levelek

Miskolc - Először tavaly ősszel kért közérdekű adatot Lőrincz István a Science Múzeumról, azóta többször is. Válasz nincs.

Miskolc - Először tavaly ősszel kért közérdekű adatot Lőrincz István a Science Múzeumról, azóta többször is. Válasz nincs.

Nem vagyunk egyedül azzal, hogy szeretnénk tudni, összesen mennyit költött a város a soha el nem készülő Science Múzeumra. Lőrincz István miskolci blogger például többször próbált adatot kérni, sikertelenül. Elsőként azután, amikor szeptemberben dr. Kriza Ákos polgármester bejelentette, végleg eláll a város a beruházás megvalósításától.

Lőrincz István először az önkormányzattól kért információt, de – elmondása szerint – a Miskolci Városfejlesztési Kft.-hez irányították, mondván, ők a projekt felelősei. A válaszadási határidő október 16-án lejárt, de a cégtől semmilyen reagálás nem érkezett. Az Észak-Magyarországnak akkor azt nyilatkozta a városfejlesztési cég, hogy a blogger biztos, rossz címre küldte, mert ők nem kaptak ilyen adatkérelmet. Igazuk volt, kiderült, valóban helytelen volt a címzés, ezért Lőrincz István újabb levelet küldött. Majd várt.

E-mailben is elküldte

A határidő lejárta után megint megkereste lapunkat azzal, hogy újra nem kapott választ. Ekkor újra azt mondták, nem érkezett levél Lőrincz Istvántól, de ezúttal megadtak egy e-mail-címet is, hogy hova küldje levelét. Elküldte oda is, és újra várt. De hiába, hiszen mostanáig semmilyen reakció nem érkezett.

„Az én türelmem is véges, most már biztos, hogy jogi lépéseket teszek az ügyben. Nem nyugszom bele, hogy nem tudhatom meg, mire és mennyit költött el a város. Az igazság az, hogy minden egyes nap, minden óra, míg nem kapok választ, csak kíváncsibbá tett, s most már ott tartok, hogy nagyítóval fogom átnézni a számlákat” – fogalmazott Lőrincz István.

Megkérdeztük az önkormányzatot, hogy ezúttal mi az oka, hogy nem adtak választ Lőrincz István közérdekű kérdéseire. Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési Kft. ügyvezetője most is azt a tájékoztatást adta: „A Scienc­e Múzeummal kapcsolatos közérdekű adatigényléssel semmilyen formában nem keresték meg a Miskolci Városfejlesztési Kft-t. Minden e-mail-címünket ellenőriztük. Egyikre sem jött megkeresés”.

Tart a nyomozás

Az ügyben – mint arról már többször beszámoltunk – nyomozás van folyamatban, hiszen tavaly nyáron dr. Kriza Ákos polgármester ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. A NAV-tól kapott információ szerint költségvetési csalás ügyében nyomoznak.

ÉM-NSZR


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - Költségvetési csalás miatt folyik nyomozás a miskolci Scien­ce Múzeum ügyében. tovább »

Miskolc - A nyomozás érdekeire tekintettel még „titkolóznak” a NAV pénzügyi nyomozói. tovább »

Miskolc - Dr. Kriza Ákos szeretné kideríteni, mi történt pontosan a beruházás során. tovább »

Science Múzeum már biztos nem lesz Miskolcon. Szeptemberben eldőlt, a város eláll a megvalósítástól, és ezzel együtt persze visszafizetési kötelezettsége is van. Hogy egészen pontosan mennyi, nem tudni, talán 1,5 milliárd forint. És azért nem tudni, és azért talán, mert az egykor szebb napokat látott egyetemi fűtőmű épülete egyelőre a Titkok Múzeumaként működik. Szántó Rita jegyzete. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában