Helyi közélet

2016.01.15. 09:57

Mutatják az utat a Science-hez

Miskolc - Egy soha meg nem épülő látványosságot hirdetnek a miskolci turisztikai táblák.

Miskolc - Egy soha meg nem épülő látványosságot hirdetnek a miskolci turisztikai táblák.

Elsőre nehéz eldönteni, hogy az el nem készült Science Múzeumnak úgy akart emléket állítani a város, hogy látványosságként feltüntette a turisztikai információs térképeken vagy egyszerűen tévedés történt. A város több pontján ugyanis információs táblák hirdetik, mit érdemes megnézni Miskolcon, és ezen 17-es sorszámmal szerepel a Science Múzeum is, amiről szeptember óta tudjuk, a város elállt a megvalósítástól, azaz nem épül meg soha. Éppen ezért, egy városunkba érkező turista számára akár félrevezető is lehet ez az információ, hiszen hiába megy oda, a helyszínen csak egy félkész épületet talál.

A hibát felfedezve megkérdeztük a várost, miért került fel a Science a térképre, és lekerül-e onnan.

„A város szeptemberben állt el a Science Múzeum megépítésétől, a táblák pedig még áprilisban kerültek ki. Tíz nagy táblán és három kis táblán kell lecserélni a matricákat, ezeken szerepel a Science Múzeum. Az árajánlatkérés folyamatban van, a tervek szerint a MIDMAR 3 héten belül ezeket a feliratokat lecseréli” – kaptuk a tájékoztatást a Miskolci TDM-­MIDMAR Nonprofit Kft-től.

A cseréről tehát egyelőre nem tudjuk, hogy mennyibe kerül majd, de azt igen, hogy az információs táblák a MIDMAR megbízásából kerültek ki, és pályázaton nyertek rá 3,5 millió forintot.

Több tábla

„A cél egy egységes információs rendszer kialakítása volt, amely egységes arculattal és egységes információszolgáltatással segíti a városba érkező vendégeket. A táblákat a turisztikailag frekventált területeken helyezték el: a belváros, Miskolctapolca, Diósgyőr, Lillafüred környéke, Tiszai pályaudvar” – sorolták.

A turisztikai cég válaszából az is kiderült, hogy a 3,5 millió forint nem csupán ezekre a táblákra ment el, összességében jutott belőle 65 útbaigazító nyílra, 10 nagyméretű térképes táblára, 32 kisebb méretű térképes táblára és 30 műemlékeken, látnivalókon elhelyezett tájékoztató táblára.

ÉM-NSZR

Nem postázta, bevitte

Ha már Science Múzeum, akkor érdemes megemlítenünk azt is, hogy újabb fordulat történt Lőrincz István blogger ügyében, aki szeptember óta próbál közérdekű adatot megtudni a projekttel kapcsolatban. Többször beszámoltunk róla: eddig háromszor igényelt adatot a Miskolci Városfejlesztési Kft.-től, de határidőre nem érkezett válasz. Amikor lapunk a városi cégnél érdeklődött, hogy miért nem kap választ, többször azt a tájékoztatást kaptuk, hogy hozzájuk nem érkezett levél. Lőrincz István, hogy egy esetleges újabb levéleltévedést elkerüljön, szerdán személyesen, tanúk előtt adta át levelét Lengyel Katalinnak, a városfejlesztési cég ügyvezetőjének. Innentől kezdve 15 napja van a cégnek a válasz­adásra.


Korábbi cikkek a Science Múzeumról:

Miskolc - Először tavaly ősszel kért közérdekű adatot Lőrincz István a Science Múzeumról, azóta többször is. Válasz nincs.

Miskolc - Költségvetési csalás miatt folyik nyomozás a miskolci Scien­ce Múzeum ügyében. tovább »

Miskolc - A nyomozás érdekeire tekintettel még „titkolóznak” a NAV pénzügyi nyomozói. tovább »

Miskolc - Dr. Kriza Ákos szeretné kideríteni, mi történt pontosan a beruházás során. tovább »

Science Múzeum már biztos nem lesz Miskolcon. Szeptemberben eldőlt, a város eláll a megvalósítástól, és ezzel együtt persze visszafizetési kötelezettsége is van. Hogy egészen pontosan mennyi, nem tudni, talán 1,5 milliárd forint. És azért nem tudni, és azért talán, mert az egykor szebb napokat látott egyetemi fűtőmű épülete egyelőre a Titkok Múzeumaként működik. Szántó Rita jegyzete. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában