Helyi közélet

2016.01.05. 18:45

Fiatalok Háza: A karácsony katasztrófa volt, most újra fűtenek

Miskolc - Vasárnap este csoda történt, újra van fűtés és meleg víz – újságolta boldogan Mádi Lászlóné, aki Miskolcon, a József Attila utca 45. szám alatt lakik férjével.

Miskolc - Vasárnap este csoda történt, újra van fűtés és meleg víz – újságolta boldogan Mádi Lászlóné, aki Miskolcon, a József Attila utca 45. szám alatt lakik férjével.

Mint arról még december végén beszámoltunk, az épület a Fiatalok Háza, amelynek egyik tulajdonosa csődbe ment, így a lakások felügyeletét felszámolóbiztos látja el. Az épületből többen már kiköltöztek, de 3–4 családnak még nem sikerült új ingatlant találnia. Ők az ünnepek előtt keresték meg lapunkat, elpanaszolva, hogy fűtés nélkül maradtak. A felszámolóbiztos korábban azt nyilatkozta, azért nincs fűtés, mert van, akik nem fizetnek, és szakaszolni nem lehet a hőszolgáltatást.

„A karácsony katasztrófa volt, itt voltunk a hidegben a férjemmel, a gyerekek sem tudtak eljönni hozzánk. A két ünnep között vásároltunk egy 150 ezer forintos melegítőt, az legalább az egyik szobát bemelegítette, hogy ne fagyjunk meg. Meleg víz viszont nem volt, azt folyamatosan melegítenünk kellett” – mesélte Mádi Lászlóné.

Azt is megtudtuk, az elmúlt napokban láttak mozgást a pincében, majd vasárnap estére lett fűtés és meleg víz. Nem tudja, meddig marad így, reméli, február elejéig kihúzzák, akkor lesz ugyanis a lakásbérleti pályázat elbírálása. „Szerintem csak azért kapcsolták vissza a fűtést, hogy a mínuszban el ne fagyjon a rendszer” – vélekedett.

A felszámolóbiztosnál is érdeklődtünk, de az Észak-Magyarország oldalzártájáig nem kaptunk választ.

ÉM-NSZR


Miskolc - Önhibájukon kívül kerültek bajba, most pedig hidegben, fűtés nélkül tölthetik a szent­estét.

Miskolc - „Jelen helyzetben nem állunk semmilyen jogviszonyban az ingatlanban tartózkodókkal.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában