Helyi közélet

2016.01.12. 12:08

Avasi paneltűz - Hét tűzoltó várja a sorsát

Miskolc - Idén újabb ítéletek várhatók a 2009 nyarán történt, három ember halálát okozó avasi paneltűz ügyében.

Miskolc - Idén újabb ítéletek várhatók a 2009 nyarán történt, három ember halálát okozó avasi paneltűz ügyében.Szerdán további tanúk meghallgatásával folytatódik az avasi paneltűz kapcsán a tűzoltókkal szemben indult pótmagánvádas eljárás másodfokú tárgyalása a Miskolci Törvényszéken. Mint ismeretes, a Miskolci Járásbíróság 2014. december 4-én hirdetett ítéletet első fokon az M. F. és 6 társa elleni több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indult büntetőügyben.

Mi lesz a vége?

A bíróság a pótmagánvádas büntetőügyben első fokon felmentette valamennyi vádlottat az ellenük emelt vád alól. A pótmagánvádló polgári jogi igényét is elutasította.

Ugyancsak a Miskolci Törvényszék vizsgálta felül másodfokon az avasi paneltűz miatti közvádas ügyben a Miskolci Járásbíróság 2014. szeptember 3-i elsőfokú ítéletét, amelyben az elsőrendű vádlottat (akinek a lakásában a tűz keletkezett – a szerk.) bűnösnek mondta ki közveszélyokozás vétségében és három rendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntettében, ezért őt 4 év börtönbüntetésre ítélte.

ÉM-SZB


Miskolc - Még mindig nincs jogerős ítélet a hat évvel ezelőtti, három ember halálát okozó avasi paneltűz ügyében. tovább »

Miskolc - Másodfokon hirdet ítéletet hétfőn az avasi paneltűz ügyében a Miskolci Törvényszék. tovább »

Miskolc - Szerdán kezdte meg a Miskolci Törvényszék N. B-né és társai ellen közveszélyokozás bűntette miatt indult eljárást. tovább »

Miskolc – Felmentette a bíróság az avasi paneltűz kapcsán perbe fogott tűzoltókat. tovább »

Miskolc – Az avasi paneltűz után öt évvel született meg az ítélet. Még nem jogerős. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában