Helyi közélet

2016.01.20. 08:23

A fűtési csoda nem tartott sokáig Miskolcon

Miskolc - Csodaként értékelték a lakók, hogy január 3-án beindult a fűtés, de korai volt az örömük.

Miskolc - Csodaként értékelték a lakók, hogy január 3-án beindult a fűtés, de korai volt az örömük.

Alig egy hétig élvezhette csupán lakásuk melegét Mádi Lászlóné és férje, akik – több családdal együtt – a mai napig is kénytelenek Miskolcon, a József Attila utca 45. szám alatt lakni. Az épület egyik tulajdonosa ugyanis csődbe ment, a házat jelenleg egy felszámolóbiztos felügyeli. A lakók többsége – az önkormányzat által kiírt bérlakáspályázatnak köszönhetően – már tavaly elköltözött. Akiknek azonban nem volt sikeres a pályázatuk – több sem –, azok maradtak. Majd az év vége felé lekapcsolták a fűtést, a felszámoló szerint azért, mert sokan nem fizettek, sőt nincs is szerződése a még ott maradt lakókkal. Így Mádiék és a többiek is hidegben töltötték az ünnepeket.

Remény után

Év elején volt egy kis remény, hiszen valamilyen oknál fogva visszakapcsolták a fűtést. Igaz, csak pár napra. A napokban ugyanis megint megkereste az Észak-Magyarországot Mádi Lászlóné, hogy egy hete újra nem fűtenek, elmondása szerint a gázszolgáltató lekapcsolta a szolgáltatást.

„Erre azért lehetett szükség, mert a pincét elöntötte a víz, a gázóra is vízben állt, azt mondták, ez így életveszélyes. Most éppen a gyerekemnél lakom, otthon nem lehet megmaradni, olyan hideg van” – mesélte.

A felszámolóbiztos megbízottja azt ígérte nekik, majd jön a szerelő, megjavítja, utána lesz fűtés. De senki nem jött, mozgás sincs a környéken – mondta. Közben arra várnak, hogy február eleje legyen, a MIK ugyanis akkor dönt az újabb bérlakás-igényekről. Az ott maradt lakók csak remélni merik, hogy akkor már nekik is jut lakás és költözhetnek.

A felszámolónál is érdeklődtünk, de már sokadik megkeresésünkre sem kapunk tőle választ.

ÉM-NSZR


Miskolc - Vasárnap este csoda történt, újra van fűtés és meleg víz – újságolta boldogan Mádi Lászlóné, aki Miskolcon, a József Attila utca 45. szám alatt lakik férjével.

Miskolc - Önhibájukon kívül kerültek bajba, most pedig hidegben, fűtés nélkül tölthetik a szent­estét.

Miskolc - „Jelen helyzetben nem állunk semmilyen jogviszonyban az ingatlanban tartózkodókkal.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában