Helyi közélet

2015.12.26. 08:36

Jutott szaloncukor a fa alá Ózdon

Ózd - A TKKI Ózdi Igazgatósága figyelmes ajándékkal lepte meg a Hétes – és Velence-telepen élő embereket.

Ózd - A TKKI Ózdi Igazgatósága figyelmes ajándékkal lepte meg a Hétes – és Velence-telepen élő embereket.A Türr István Képző és Kutató Intézet Ózdi Igazgatósága az ünnepi hangulatban sem feledkezett meg a mélyszegénységben élő emberekről. Bár az Európai Unió és a magyar állam által támogatott Komplex Telepprogram hivatalosan már befejeződött Velence – és Hétes-telepen, de a fenntartási időszakban tovább folytatódnak azok a foglalkozások, amelyeken az elmúlt években is részt vehettek a helyi, roma családok.

A TKKI szociális munkásai az adventi időszakra készülve különböző technikák alkalmazásával, a gyerekekkel együtt készítettek ünnepi díszeket, valamint karácsonyfát állítottak az emeleti foglalkoztató teremben, melyet közösen díszítettek fel. Ezek a kézműves foglalkozások komplex módon fejlesztik a kicsik készségeit, valamint remek szabadidő eltöltési lehetőséget biztosít számukra.

- A csoportfoglalkozásokon jól érzik magukat a gyerekek, szeretnek ide járni – mondta érdeklődésünkre Koós Zsuzsanna, szociális munkás. - Ezt bizonyítja a tény is, hogy általában tizenöt-húsz gyerekkel, folyamatosan, aktívan dolgozunk, még az ünnepi időszakban is.

Emellett Hétes-telepen folyamatos a mosoda használata, amire szintén nagy igény mutatkozik. Több családnak ugyanis nincs mosógépe, így a közösségi térben végzik el ezt a házimunkát. Karácsony előtt ünnepi napot tartottak Hétesben, melynek keretében a TKKI munkatársai szaloncukrot is osztottak valamennyi családnak.

- Nagyon szegényes nálunk az ünnep, ezért jól esik, hogy valaki legalább gondol ránk – mondta az egyik helyi asszony, miközben átvette az adomány édességet. – Szerencsére karácsonyfát tudunk állítani, a gyerekek már nagyon várják a Szentestét. Ajándékokra azonban nem nagyon futotta, csupán egy-két apróság kerül a fa alá.

A Türr István Képző – és Kutató Intézetnél a Velence-telepen élőkre is gondoltak: a Csillagpont Szolgáltató központban tartottak karácsonyi ünnepséget, ahol a helyi gyerekközösség tagjai adtak elő ünnepi műsort, amit a rendszeresen megtartott drámapedagógiai foglalkozáson tanultak meg.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában