Helyi közélet

2015.11.20. 10:04

Viszik a MÉH-telepre a bécsi villamosokat

Miskolc - Szomorú fotókat posztolt az MVK Zrt. a Facebook oldalára: négy bécsi villamostól vesz búcsút Miskolc, megvásárolta őket a MÉH. A többiből még lehet valami.

Miskolc - Szomorú fotókat posztolt az MVK Zrt. a Facebook oldalára: négy bécsi villamostól vesz búcsút Miskolc, megvásárolta őket a MÉH. A többiből még lehet valami.

" target="_blank">A posztból még megtudhattuk, hogy a bécsi villamosok 12 éven át szolgálták a miskolci utasokat 2003-2015 között, a villamosprojekt megvalósulásával azonban kivonták a forgalomból őket. Nosztalgiajáratként egy villamos pótkocsival együtt megmarad az MVK-nál, az ötletpályázat megvalósításához félretettek hat darab szerelvényt, a többit, pedig értékesítik. A hét folyamán négy bécsi villamos vesz végső búcsút Miskolctól, pályaszám szerint a 191-es, a 184-es, a 181-es és 192-es, ezeket a MÉH vásárolta meg az MVK-tól. A képeken 191-es pályaszámú bécsi villamos elszállításának izgalmas pillanatait láthatják.


Korábbi cikkeink a bécsi villamosról:

Híd a Szinván a piros bécsiből. Bevallom, a sok kitűnő ötlet közül nekem is ez tetszett a legjobban. Ha neveztem volna, én a „kávézós villamossal” tettem volna, de szerencsére másnak is eszébe jutott ez az ötlet. Sajnos viszont erősen kétséges, hogy mi valósul meg mindebből. Igaz, uszoda elnevezésre és villamos dizájnra a közelmúltban lehetett szavazni, de az nem volt az igazi, sőt… Juhász-Léhi István jegyzete. tovább »

Miskolc - Már nem csak a piros bécsi villamosokat lehet megvásárolni az MVK-tól, hanem egy tucat Tatra villamost is meghirdettek a használt autókra specializálódott portálon. tovább »

Miskolc - Bereczki Zoltán nyerte az MVK Zrt. ötletpályázatát: mi legyen a bécsi villamossal. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában