Helyi közélet

2015.11.09. 10:51

A páciniak egyik álma már megvalósult

Pácin - Befejeződött a 636 millió forintos belvízrendezés.

Pácin - Befejeződött a 636 millió forintos belvízrendezés.

A páciniak nagy álma valósult meg azzal, hogy idén befejeződött a belvízrendezés a településen.

Minden fejlesztés fontos

Gégény Zsuzsanna, Pácin polgármestere a napokban megtartott projektzáró ünnepségen elmondta, a 2014 tavaszán Európai Uniós támogatásból elindult beruházásnak köszönhetően a bodrogközi település valamennyi utcája érintett volt a beruházás során.

Pácinban egy összességében 25, 9 kilométer hosszúságú belvíz- és csapadékvíz-elvezető csatornarendszert építettek ki. Ebből 944 méter zárt csatorna, 16,5 kilométer burkolt medrű árok, közel 6 kilométer földmedrű árok, 2,5 kilométeren átereszek, kapubejárók épültek meg.

– A Bodrogközben minden fejlesztés fontos – mondta beszédében dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. A bodrogköziek valamennyien tudják, az itteni talajszerkezetnek köszönhetően egy kisebb áradás, vagy folyamatos esőzés is hatalmas károkat tud okozni. Ezzel egy veszélyforrással kevesebb, ami hozzájárul ahhoz, hogy ez a térség is még élhetőbbé váljon.

Most megvalósult az az álom, amelyért tíz évvel ezelőtt a település akkori, időközben sajnos már elhunyt polgármestere, Barati Attila éhségsztrájkot indított és amelynek köszönhetően ígéretet a beruházásra.

- ÉM-BG -


Barati Attila akciója

Barati Attila 1993 után 2005-ben is az éhségsztrájkot választotta tiltakozásul.

A pácini polgármester akkor jelentette be először tiltakozó akcióját, amikor Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter a szeptember közepén Cigándon ünnepélyes keretek között indította be a Vásárhelyi Terv keretében megépítendő cigándi árapasztó építését.

Az október 24-én a pácini keresztnél elindított megmozdulás előtt a megjelent önkormányzati vezetők elmondták, azért választották a tiltakozásnak ezt a formáját és azért támogatják a pácini polgármestert, mert a Vásárhelyi terv keretében elindított cigándi beruházás esetében a munkálatokkal egy időben nem láttak hozzá az előzetesen beígért infrastrukturális fejlesztésekhez, amelyek a következők: belterületi vízrendezés, szennyvízcsatornázás, szennyvíztisztító építése Nagyrozvágyon, belterületi vízrendezés, szennyvízcsatornázás és szennyvíztisztító építése Pácinban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában