Helyi közélet

2015.10.30. 10:58

Minden hónapra jut baleset a Kiss tábornok - Lórántffy kereszteződésben

Miskolc - Az elmúlt időszakban több súlyos baleset is jelét adta annak, hogy nem árt észnél lenni a kereszteződésben. A környéken élő olvasónk levélben fordult hozzánk, hogy felhívja a figyelmet az időről-időre megismétlődő - a héten tragédiába torkolló - balesetekre.

Miskolc - Az elmúlt időszakban több súlyos baleset is jelét adta annak, hogy nem árt észnél lenni a kereszteződésben. A környéken élő olvasónk levélben fordult hozzánk, hogy felhívja a figyelmet az időről-időre megismétlődő - a héten tragédiába torkolló - balesetekre.

Még a hétfői baleset sérültjének halálhírét megelőzően keresett meg minket egy, a Kiliánban élő olvasónk, aki emailben adott hangot annak a véleményének, hogy muszáj lenne ráirányítani a figyelmet a diósgyőri kereszteződés problémájára az időről-időre előforduló balesetek miatt.

Nem csak maga a kereszteződés a levél témája, hanem a Kilián lakótelep is, ahol olvasónk véleménye szerint nem elég körültekintőek az autósok, dacára annak, hogy lakótelepről van szó és több iskola is van a környéken.

Ezek a balesetek ebben a kereszteződésben szinte "mindennaposak", de minimum havonta egy biztosan történik. A helyzet változatlan, sem a rendőrség, sem az önkormányzat nem tesz ellene, hogy a kereszteződés biztonságán, mind az autósok, de főként, mind a gyalogosok szempontjából javítson! Sehol egy védőkorlát, sehol egy védőoszlop, bója vagy hívjuk aminek akarjuk.

Magam is a családommal itt a környéken lakunk, feleségem babakocsival és a héthónapos kisgyermekünkkel többször megy a héten a postára! Lassan már nem merem elengedni gyalog őket mert életveszélyes a helyzet, ahogyan az egész Dél-Kiliánban, amin keresztül megy a Lórántffy utca. Innen rengeteg autós közlekedik, bizony nem 50Km/h-ás sebességgel, hogy "átessen" a zöld jelzésen. Én naponta többször járok erre gépkocsival a munkám miatt! A környék lakótelepén - Könyves Kálmán, Gagarin utca, Iván utca stb - 30km/h-ás zóna van, amit sok autós nem ismer vagy nem akar ismerni és száguldanak át a lakóövezeten rengeteg gyereket sétáltató anyuka, idős ember és iskolás gyerek között, mivel több iskola is van a városrészben.

Két közlekedési problémát is felvetettem hirtelen, de fő ok az a 10-es posta előtti közlekedési csomópont problémája!

Kérném a média vagyis Önök segítségét, hogy a megfelelő szervekhez eljusson levelem, a környéken lakók biztonsága érdekében!

Eközben az Észak-Magyarország szerkesztőségre is elkezdett foglalkozni a kereszteződés témájával, Juhász-Léhi István szubjektív írása objektív dolgokkal itt olvasható.



Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya egy Miskolcon történt, halálos kimenetelű közlekedési baleset szemtanúinak a jelentkezését várja. tovább »


Miskolc - Súlyos baleset történt Miskolcon a Kiss tábornok utcán kedden délután. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában