Helyi közélet

2015.10.22. 09:11

"A kisfiú egészséges, de látszik rajta a gondoskodás hiánya"

Miskolc - A talált fiú kórházban van. Gerzsonka édesanyja tagadja, hogy elhagyta volna. Ideiglenesen állami gondozásba veszik.

Miskolc - A talált fiú kórházban van. Gerzsonka édesanyja tagadja, hogy elhagyta volna. Ideiglenesen állami gondozásba veszik.A Miskolcon, a Stadion utcában, az utcán hétfőn délután megtalált kisfiú, akit ma már nevén is nevezhetünk, hiszen – mint megtudtuk – Váradi Gerzsonnak hívják és két és fél éves, a megyei kórházban, a Gyermekegészségügyi Központban várja sorsát. Édesanyjához nem mehet, mert ő – rendőrségi kihallgatásakor – azt mondta, nem tudott arról, hogy elveszett a gyermeke. Eljárás folyik ellene.

A GYEK-ben vigyázzák

Dr. Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgató-főorvosa érdeklődésünkre elmondta, hogy a fiúcska amúgy jó állapotban van, fizikailag semmi elváltozás nem látható rajta. „Egészséges, értelmi hiányosságok sem tapasztalhatók, inkább a szellemi gondolkodás hiánya” – fogalmazott a kórházvezető. – „Nagyon keveset beszél. Egy-két szó – köztük, hogy mama – hagyta el az ajkát, amióta nálunk van. Amíg nem rendeződik a sorsa, vigyázunk rá.”

Valaki telefonált…

Jelentkezni ugyan nem jelentkezett senki hozzátartozó a rendőrségi felhívásra, ám – mint Janasóczky Attiláról, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk, volt egy „lakossági bejelentés”, amelyből kiderült a kisfiú kiléte, és a telefonáló közölte az édesanya vélt tartózkodási helyét, lakcímét, illetve megadott egy telefonszámot is, amelyen vélhetőleg elérhető. Mint megtudtuk, a lakcímen sikertelenül jártak a rendőrök, nem találták meg az anyát. Telefonon sikerült elérni, ám 10–15 másodperc sem telt el és megszakadt a vonal. Azóta sem ő nem jelentkezik, sem a megadott számon nem lehet elérni. Az anyával folytatott néhány másodperces telefonbeszélgetés nem volt elég arra, hogy a rendőrök tájékozódjanak róla, milyen körülmények között nevelték eddig a kicsit. Az sem derülhetett ki, miért és hogyan maradhatott egyedül az utcán a kisgyerek, és miért nem jelentkeztek még érte.

Ellentmondások

Erre a kérdésre végül is az a tény sem adott megnyugtató választ, hogy a rendőrök megtalálták és előállították az anyát. Ő kihallgatásakor egyértelműen tagadta, hogy az utcán hagyta volna a gyereket. Mint mondta, összeveszett élettársával és dühében elment otthonról és a férfinél hagyta Gerzsonkát. Az ugyancsak kihallgatott élettárs azonban ezt cáfolva azt mondta, hogy a nő magával vitte a gyereket.


Állami gondozásba veszik

Dr. Csiba Gábortól, a megyei kórház vezetőjétől azt is megkérdeztük, hogy mi történik, olyan esetben, amikor nem jelentkezik az édesanya, vagy nem kaphatja meg gyermekét.

„A kórház, amíg csak lehetséges, gondoskodik a kisfiúról és igyekszik otthonos körülményeket is teremteni neki. Amennyiben nincs már esély a hozzátartozók jelentkezésére, a kórházi védőnő kezdeményezi az ideiglenes állami gondozásba vételt. Azt követően valószínűleg nevelőszülőkhöz kerülhet a kisfiú.”


Előzmények:

Miskolc - Azonosították, elfogták, majd a miskolci rendőrkapitányságra előállították annak a két és féléves kisfiúnak az édesanyját, akit hétfőn találtak Miskolcon, a Stadion utcában - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán. tovább »

Miskolc - A rendőrségi felhívás eredményeként sikerült azonosítani a 2015. október 19-én elhagyott miskolci kisfiú édesanyját. tovább »

Miskolc - Az édesanya és élettársa is tagadja, hogy „elhagyta” volna a talált gyereket. tovább »

Miskolc - Mint megtudtuk, lakossági bejelentés alapján megtalálták annak a gyermeknek az édesanyját, akit hétfőn délután a miskolci Stadion utcában találtak. tovább »

Miskolc - Egy 3-4 év körüli kisfiút találtak Miskolcon a Stadion utcában hétfőn. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában