Helyi közélet

2015.08.03. 12:38

Óriási halszörnyet fogtak ki Tokajnál

Tokaj - A 81 kilós és 230 centi hosszú harcsát egy testvérpár fogta ki a Tiszából, alighanem az utóbbi idők legnagyobb fogását hozták össze.

Tokaj - A 81 kilós és 230 centi hosszú harcsát egy testvérpár fogta ki a Tiszából, alighanem az utóbbi idők legnagyobb fogását hozták össze.

Lénárt József és öccse, Szabolcs csütörtökön kora este dobták be a horgot a folyóba a tokaji híd lábánál, akkor még aligha gondolták hogy mi harap majd rá a neonzöld gumihalra.

A méretes halat pergető horgászattal fogták és mindössze negyed órát küzdöttek vele, mielőtt sikerült kiemelni. A mérleg amit magukkal vittek legfeljebb huszonnégy kilogrammot mért, ennek a háromszorosa is kevés lett volna, hogy megmutassa a hal súlyát.

Hivatalos nyilvántartás nincs a rekorder magyarországi fogásokról, de alighanem ez a legnagyobb hal, amit idén kiemeltek a hazai vizekből, de ha az elmúlt évek hasonló híreit böngésszük akkor is ott lehet ez a harcsa legméretesebb fogások között a maga 81 kilós súlyával.

Lénárt Szabolcsot telefonon sikerült kifaggatnunk a fogás történetéről, akinek egy másik nagy esemény is emlékezetessé tette július utolsó hetét. Két nappal később, szombaton újabb nagy fogás akadt a horogra, vagyis megnősült. Hogy az újdonsült feleség rugalmasan kezeli férje hobbiját, annak ékes bizonyítéka, hogy épp akkor is horgászni indultak bátyjával, mikor telefonon elértük őket.

Gratulálunk!


Tokaj - Újra óriást fogtak a Tiszában. Szalai Gábor László wobblerrel fogott harcsáját ugyan nem mérték, ám mint az a képen is látszik, a „halacska” nem kis példány. tovább »

Törökbálint, 2015. augusztus 1., szombat (MTI) – Egy kifejlett nőstény aligátorteknőst találtak szombaton a törökbálinti erdőben. A veszélyes hüllőt befogták és a veresegyházi medveotthonban helyezik majd el – tájékoztatta az MTI-t Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke. tovább »

A háromszoros bajnok épségben megúszta az incidenst. tovább »

Rajta kívül senki nem tudott segíteni a partra került állaton. tovább »

Ilyen, amikor valóban nagy hal akad a horogra. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában