Gigaharcsát fogott a Tiszában a horgász

Akt.:
Gigaharcsát fogott a Tiszában a horgász
Tokaj – Újra óriást fogtak a Tiszában. Szalai Gábor László wobblerrel fogott harcsáját ugyan nem mérték, ám mint az a képen is látszik, a „halacska” nem kis példány.

A horgász azt mondja, a vízi szörny súlya bőven 50 kilogramm felett van, méretét pedig 180 centinél is többre saccolják.

– A kapás pillanatában még nem sejtettem, hogy ekkora nagy halat sikerült megakasztanom. Nem volt túl erőteljes a kapás sem. Azonban a kezdeti meglepetés után hamar erőteljes védekezésbe kezdett, és komoly küzdelem alakult ki köztünk – mondta Szalai Gábor László, akinek a harcsát gyorsan, alig fél óra alatt sikerült a csónakba emelnie. – Igyekeztem keményen fárasztani, végig maximumon terhelve a felszerelésemet. Szerencsére fel voltam készülve a nagy harcsára, és ennek megfelelően kellően erős felszerelést használtam, ennek köszönhető az is, hogy szűk fél óra alatt a csónakba került a hal. A fárasztásról egyébként a barátom videofelvételt is készített, amit természetesen meg is osztok majd a leghíresebb video­megosztó oldalon.

A halból azonban nem lesz sem halászlé, sem harcsapaprikás. Az óriást a horgász a fotók elkészítése után visszaengedte a Tiszába.

– ÉM-EJ –