Helyi közélet

2015.08.18. 16:35

Az államalapítás ünnepére készülnek Ózdon és Borsodnádasdon

Ózd, Borsodnádasd - Ózdon és Borsodnádasdon is színes programokkal várják a helyieket augusztus 20-án.

Ózd, Borsodnádasd - Ózdon és Borsodnádasdon is színes programokkal várják a helyieket augusztus 20-án.Augusztus 20-án, csütörtökön a megszokott helyszínen, az Ifjúsági Parkban tartják meg az államalapítás ünnepét Ózdon. A helyieket a délutáni órákban színpadi és egyéb kiegészítő programok várják, amellyel a család minden korosztályát igyekeztek megcélozni. 14.30-tól az Ózdi Katonai és Lovas Hagyományőrző Közösség bemutatójával indul a hivatalos program, majd fellép az Ózdi Szívek énekegyüttes és a Szarkaláb Néptánccsoport is. Az első sztárvendég 16 órára érkezik, ekkor a Unique Zenekar műsorára szórakozhatnak az ózdiak.

Ezután a nagy hagyományokkal rendelkező Ózdi Néptánc Egyesület tagjai foglalják el a szabadtéri színpadot, majd következik a kenyérszentelés, és Janiczak Dávid polgármester ünnepi beszéde. Az új kenyeret megáldja és megszegi: Szőke Gábor plébános. A kora esti órákban az ÓMI Zenés Színháza és a Sunrise együttes szórakoztatja a közönséget, majd a Cool Head Clan másfél órás koncertje következik, az augusztus 20-i programot pedig a tűzijáték zárja le Ózdon.

Az Ifjúsági Park területén az Ózdi Művelődési Intézmények gyermekbirodalmat alakít ki, lesznek kézműves foglalkozások, hajómodell és lovas bemutató és kenyérsütő verseny is. A térgalériában pedig az Ózdi Muzeális Gyűjtemény kiállításait tekinthetik meg az érdeklődők. Elsősorban a gyerekek szórakoztatásra a Féder Vidámpark is kitelepül, és a hagyományokhoz híven ezúttal is több büféből választhatnak finomságokat az ózdiak.

Nádasdon is

Borsodnádasdon a Szent István Római Katolikus templomban szentmisével és búcsúi körmenettel kezdődik az augusztus 20-i program, délelőtt fél tizenegytől. Ezután az ünnepi műsor a közösségi házban folytatódik, itt Borsodnádasdért Emlékérmek adományozására is sor kerül. A délután fél egytől kezdődő eseményen közreműködik Boza Bence, a Négy Évszak Irodalmi Kör és a Viva Furulya együttes.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában