Helyi közélet

2015.07.25. 17:26

„Egyszerűen nem hittem el, hogy mégis sikerült!”

Miskolc - Nagy volt az öröm csütörtök este: Fruzsinát, Dalmát és Rékát is felvették az egyetemre.

Miskolc - Nagy volt az öröm csütörtök este: Fruzsinát, Dalmát és Rékát is felvették az egyetemre.

– Először el sem hittem, hogy felvettek a budapesti egyetemre, teljesen úgy készültem, hogy csak Győrbe jutok be. Meg is néztem a neten, milyen győri kollégiumok vannak, de ponthúzáskor kiderült, mégis sikerült Budapest – mesélte lapunknak Czelvikker Fruzsina, aki a szülésznő szakot választotta, és csütörtök este ott volt a fővárosban a Pont ott Partin. Történetét így folytatja:

– A barátaim kérdezték is, hogy miért nem örülök, hiszen felvettek, de én egyszerűen nem hittem el, hogy sikerült. Épp annyi pontom van, amennyi a bejutáshoz kellett. Pedig féltem egy kicsit, mert volt olyan év, hogy ezen a szakon 50 ponttal ugrott meg a ponthatár.

Fruzsina az Avasi Gimnáziumba járt, és most már boldogan készül az egyetemi évekre.

– Tudom, hogy sokat kell majd tanulnom, de szeretnék jó eredményt elérni, az ösztöndíj miatt is. Azt hiszem, nagyon szép hivatást választottam. Az élet legelső pillanataiban ott lenni, az gyönyörű dolog – vallja a diáklány.

Jött az sms

Dojcsák Dalma is boldog, ő a Debreceni Egyetem biomérnöki képzésén folytatja a tanulást, és a Fráter György Katolikus Gimnáziumban érettségizett.

– Csütörtökön épp dolgoztam, és egész nap az járt a fejemben, hogy vajon milyenek lesznek a ponthatárok. Este 8-kor viszont épp nem volt időm ezzel foglalkozni, az egyik barátnőm hívott, hogy nézzem meg, felvettek-e. Sikerült persze, amire azért számítottam, de mégis jó volt látni az sms-t, ami arról szólt, hogy bejutottam az egyetemre. Mindenképpen valamilyen mérnöki képzést szerettem volna, és mivel érdekel a biológia, a biomérnöki szakra esett a választásom. A biomérnök sok mindenhez ért, és sokféle szakirány közül választhatok majd – tervezgeti a jövőt Dalma. Hozzáteszi: szeretne jól tanulni, és az első félévben főleg azt szeretné elsajátítani, hogyan kell az egyetemen tanulni.

ÉM-HE


Az édesapja akarta

Demján Réka, aki Zrínyi Ilona Gimnázium diákja volt, izgalmas egyetemi évekre számíthat, hiszen szülői kérésre jelentkezett logisztikai mérnöknek. Őt inkább a közgazdász vagy a diplomata pálya érdekelte volna, de az édesapja azt mondta neki, ha szerez egy mérnöki diplomát, utána bármit tanulhat még. Így aztán Réka belevágott. Simán felvették, hiszen a pontjai bőven megvannak, csak fél egy kicsit a matektól és a fizikától. Barátai és volt matektanára azonban azt ígérték, szívesen segítenek, ha szükség lesz rá.


Miskolc - Az egyetem a pótfelvételire való jelentkezés lehetőségét a meghirdetett szakok többségében felkínálja. tovább »

Budapest, Miskolc - A Miskolci Egyetem vezetése szerint megtartották népszerűségüket. tovább »

Miskolc, 2015. július 24., péntek (MTI) - Továbbra is népszerű a felvételezők körében a Miskolci Egyetem (ME), az erős demográfiai csökkenés és az Északkelet-Magyarországot legsúlyosabban érintő belső elvándorlás ellenére a jelentkezők létszáma a tavalyihoz képest nem változott számottevően - közölte a felsőoktatási intézmény a felvételi pontszámok nyilvánosságra hozatalát követően, pénteken az MTI-vel. tovább »

Miskolc - Az egyetemre felvett hallgatói létszám a tavalyi 2067 fővel szemben idén 2047 fő lett, ami a felvételiző korcsoportban végbemenő demográfiai folyamatokat, valamint a bejutáshoz szükséges minimális ponthatár 260-ról 280 pontra emelését tekintve mindenképpen sikerként értékelhető. tovább »

Miskolc - A Miskolci Egyetem felvételi pontjai máris olvashatók portálunkon! Akinek sikerült, annak gratulálunk, akinek nem, még próbálkozhat a pótfelvételin. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában