72 ezren lettek gólyák, kétezren Miskolcon

Akt.:
Nagy izgalommal várták csütörtök este a 8 órát a fiatalok Miskolc belvárosában
Nagy izgalommal várták csütörtök este a 8 órát a fiatalok Miskolc belvárosában - © Fotó: Kozma István
Budapest, Miskolc – A Miskolci Egyetem vezetése szerint megtartották népszerűségüket.

A felsőoktatásba jelentkező 105 ezer diák közül mintegy 72 ezret vettek fel, ami lényegében megegyezik a tavalyi arányokkal – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. Az ME karaira 2015-ben összességében 4804-en jelentkeztek, közülük eddig 2047-en nyertek felvételt, de még most kezdődik a pótfelvételi, amire augusztus 10-ig lehet jelentkezni. A Miskolci Egyetem képzései közül a gazdaságtudományi kar állami ösztöndíjas nemzetközi gazdálkodás szakára lehetett a legmagasabb pontszámmal, 471 ponttal bekerülni.

A felvételi ponthatárokat csütörtök este hozták nyilvánosságra. A parlamenti pártok is véleményt mondtak.

ÉM


Megtartotta népszerűségét a Miskolci Egyetem

Miskolc – Az egyetem a pótfelvételire való jelentkezés lehetőségét a meghirdetett szakok többségében felkínálja. tovább »

Felvételi – Továbbra is népszerű a Miskolci Egyetem

Miskolc, 2015. július 24., péntek (MTI) – Továbbra is népszerű a felvételezők körében a Miskolci Egyetem (ME), az erős demográfiai csökkenés és az Északkelet-Magyarországot legsúlyosabban érintő belső elvándorlás ellenére a jelentkezők létszáma a tavalyihoz képest nem változott számottevően – közölte a felsőoktatási intézmény a felvételi pontszámok nyilvánosságra hozatalát követően, pénteken az MTI-vel. tovább »

Felvételi ponthatárok – A Miskolci Egyetem stabilan őrzi elért pozícióját

Miskolc – Az egyetemre felvett hallgatói létszám a tavalyi 2067 fővel szemben idén 2047 fő lett, ami a felvételiző korcsoportban végbemenő demográfiai folyamatokat, valamint a bejutáshoz szükséges minimális ponthatár 260-ról 280 pontra emelését tekintve mindenképpen sikerként értékelhető. tovább »

A Miskolci Egyetem felvételi ponthatárai

Miskolc – A Miskolci Egyetem felvételi pontjai máris olvashatók portálunkon! Akinek sikerült, annak gratulálunk, akinek nem, még próbálkozhat a pótfelvételin. tovább »
hirdetés


hirdet�s