Megtartotta népszerűségét a Miskolci Egyetem

Akt.:
Pótfelvételire várva a Miskolci Egyetemen
Pótfelvételire várva a Miskolci Egyetemen
Miskolc – Az egyetem a pótfelvételire való jelentkezés lehetőségét a meghirdetett szakok többségében felkínálja.

Továbbra is népszerű a felvételezők körében a Miskolci Egyetem, az erős demográfiai csökkenés és az Északkelet-Magyarországot legsúlyosabban érintő belső elvándorlás ellenére a jelentkezők létszáma a tavalyihoz képest nem változott számottevően – közölte a intézmény a felvételi pontszámok nyilvánosságra hozatalát követően. A közlemény szerint az egyetem az ország felsőoktatási intézményei között továbbra is az élmezőnyben foglal helyet, „megtartotta népszerűségét, ismét bizonyítva, hogy az észak-magyarországi régió meghatározó felsőoktatási intézménye.” A ponthatárok első értékeléséből ugyanis kiderül, olvasható a közleményben, hogy az érettségizők számának több mint kétszázalékos csökkenése ellenére az egyetemre állami ösztöndíjjal felvettek száma megegyezik a tavalyival, és ez utóbbi – figyelembe véve az érettségizők számának csökkenését – relatív emelkedést jelent.

„Az észak-magyarországi régió lakosságának nehéz szociális helyzete azzal a következménnyel járt, hogy a fizetős, önköltséges helyekre jelentkeztek kevesebben” – olvasható az összegzésben.

Az ME karaira 2015-ben összességében 4804-en jelentkeztek, közülük eddig 2047-en nyertek felvételt. A tájékoztatóban megemlítették, hogy a pótfelvételi jelentkezés lehetőségét a korábban is meghirdetett szakok többségében felkínálja az egyetem. Erre azok jelentkezhetnek, akiket az általános eljárás során nem vettek fel, vagy akik egyáltalán nem adtak be jelentkezést egyetlen, felsőoktatási intézmény által meghirdetett, szeptemberben induló képzésre sem. A pótfelvételire csupán egyetlen felsőoktatási intézménybe, egyetlen szakra lehet jelentkezni, augusztus 10-ig.

ÉM


72 ezren lettek gólyák, kétezren Miskolcon

Budapest, Miskolc – A Miskolci Egyetem vezetése szerint megtartották népszerűségüket. tovább »

Felvételi – Továbbra is népszerű a Miskolci Egyetem

Miskolc, 2015. július 24., péntek (MTI) – Továbbra is népszerű a felvételezők körében a Miskolci Egyetem (ME), az erős demográfiai csökkenés és az Északkelet-Magyarországot legsúlyosabban érintő belső elvándorlás ellenére a jelentkezők létszáma a tavalyihoz képest nem változott számottevően – közölte a felsőoktatási intézmény a felvételi pontszámok nyilvánosságra hozatalát követően, pénteken az MTI-vel. tovább »

Felvételi ponthatárok – A Miskolci Egyetem stabilan őrzi elért pozícióját

Miskolc – Az egyetemre felvett hallgatói létszám a tavalyi 2067 fővel szemben idén 2047 fő lett, ami a felvételiző korcsoportban végbemenő demográfiai folyamatokat, valamint a bejutáshoz szükséges minimális ponthatár 260-ról 280 pontra emelését tekintve mindenképpen sikerként értékelhető. tovább »

A Miskolci Egyetem felvételi ponthatárai

Miskolc – A Miskolci Egyetem felvételi pontjai máris olvashatók portálunkon! Akinek sikerült, annak gratulálunk, akinek nem, még próbálkozhat a pótfelvételin. tovább »
hirdetés


hirdet�s