Helyi közélet

2015.07.11. 14:40

Egyre lelkesebben énekeltek a miskolci színészek Csehországban

Miskolc. Pilsen - Ováció és vastaps fogadta a Miskolci Nemzeti Színház Don Giovanni című előadását Pilsenben.

Miskolc. Pilsen - Ováció és vastaps fogadta a Miskolci Nemzeti Színház Don Giovanni című előadását Pilsenben.Hatalmas sikert aratott a Miskolci Nemzeti Színház előadása a csehországi Pilsenben az Európa Kulturális Fővárosa programsorozaton.

A Don Giovanni nyerte el tavaly a vidéki operaelőadásokat felvonultató PRIMAVERA’14 Fesztivál fődíját, ezért képviselhette ez a produkció Magyarországot, az Armel Operafesztivál felajánlásaként és finanszírozásában. Szabó Máté rendező úgy fogalmazott, meglepően jól fogadták az előadást, hiszen a csehországi város konzervatív nézőközönsége hosszan tapsolt és éljenzett a számok között, az előadás végén pedig vastapssal ünnepelték az egyáltalán nem hagyományos operabemutatót.

Olaszul más. Teljesen

A hatalmas siker, és a nem megszokott fogadtatás a színészekre is hatott, akik az előadás során egyre lelkesebben játszottak, amit meg is hálált a közönség.

A vendégjáték feltétele volt, hogy a társulat olasz nyelven játssza az operát, így július 6-án a pilseni közönség eredeti nyelven hallhatta Mozart operáját. Olaszul más a darab zeneisége, és más a hatása is, hiszen először maga a zene jut el hozzánk, így más élményt kínál a nézők számára. Bár a Miskolci Nemzeti Színház jövő évi repertoárján már nem szerepel a Don Giovanni, a rendező reméli, a jövőben nem csak egy évadon keresztül tűzik majd műsorra a színházak az operákat, és ha igény lesz rá, ebben a formában is láthatja a közönség az előadást.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában