Helyi közélet

2015.07.13. 12:36

DVTK stadion: Tíz hónapos csúszásban van a projekt

Miskolc - Az új stadion kivitelezésének időtartama tizennégy hónap.

Miskolc - Az új stadion kivitelezésének időtartama tizennégy hónap.A DVTK szurkolói ankétonamint azt jeleztük – a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetői is jelen voltak, közülük Pásztor Ervin osztotta meg lapunkkal azt, hogy miként áll a projekt.

– A rekonstrukció folyamatban van, a kiviteli tervek elkészültek a stadionról, az építési engedély-kérelem be van nyújtva, minden remény szerint rövid időn belül megkapjuk az építési engedélyt – mondta. – A telek ki van alakítva az új stadionnak megfelelően, közúti csatlakozással. A tervek szerint az utolsó mérkőzés november 7-én lesz itt, a stadionban. Utána kezdődik a napos oldali lelátó, illetve a villanyvilágítás és egyéb apró, átszállítható elemeknek az áttelepítése a Miskolci VSC pályára. Az MVSC pálya 2016 márciusában lesz alkalmas arra, hogy ott NB I-es mérkőzést rendezzenek. Ezzel párhuzamosan, 2016 februárjában, márciusában kezdődik a stadion kivitelezése, az átadás megcélzott időpontja 2017 tavasza. A kivitelezés kezdése némileg bizonytalan a közbeszerzési eljárás bizonytalanságai miatt, ám annyit határozottan el tudok mondani, hogy a kivitelezés időtartama tizennégy hónap lesz.

Beépítik, ha úgy látják

Kellett-e módosítani bármin, felmerültek-e újabb ötletek, kérdések? – érdeklődtünk erről is az ügyvezetőnél.

– Apró módosítások a mai napig történnek, folyamatos egyeztetésben vagyunk a klubbal, és a Magyar Labdarúgó Szövetséggel. Az MLSZ elsősorban sporttechnológiai szempontból folyamatosan jelzi az észrevételeit, azokat küldi részünkre, éppen azt az időszakot éljük, amikor az elkészült kiviteli tervnek a végső elbírálása történik a szövetség és a klub részéről. Ezeket megnézzük, amennyiben lehetséges, beépítjük, ha mi is úgy látjuk, hogy ez indokolt és racionális. Július 28-án történik meg a kiviteli terv teljes lezárása, és onnantól kezdve már nem változtatunk.

ÉM-MI



Október óta semmi sem történt

Egy tavaly, Miskolcon megtartott sajtótájékoztatón még úgy fogalmaztak a résztvevők, hogy a kivitelezés a 2014/2015-ös szezon lezárulta után megindul azért, hogy 2016 júniusában át lehessen adni az új diósgyőri stadiont. Elhangzott az is, hogy még 2014 októberében megkezdődik a használaton kívüli szektorok bontása. Ez részben meg is valósult, hiszen az önkormányzati választás előtt kevéssel lebontottak három állóhelyi szektort a stadionban, azóta viszont semmi sem történt. Vagyis a korábbiakhoz képest mintegy tíz hónapos csúszásban van a projekt.


Kapcsolódó cikkek:

Hosszú út vezetett az első komolyan vehető látványtervig, vagyis mostanáig. Összeszedtük az elmúlt tizenöt év termését Diósgyőri Stadionokból. tovább »

Miskolc - 1000 és 4200 forint között lehet jegyet váltani a DVTK őszi NB I-es labdarúgó bajnokijaira. tovább »

Miskolc - Amennyiben minden a terv szerint alakul, akkor az egyetemi pályán lesznek a megyei I-es focimeccsek. tovább »

Miskolc - 2017 nyarára lehet kész a stadion, ha minden úgy megy, ahogy manapság látszik. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában