Stadionrekonstrukció Miskolcon – Elkezdődött a munka a “Papp Jóskán”

Akt.:
Stadionrekonstrukció Miskolcon – Elkezdődött a munka a “Papp Jóskán”
Miskolc – Amennyiben minden a terv szerint alakul, akkor az egyetemi pályán lesznek a megyei I-es focimeccsek.

Legutóbb május közepén írtunk arról, hogy a Szentpéteri kapuban található – volt Honvéd Papp József SE és Miskolci Honvéd – pályára költözhetnek a Miskolci VSC labdarúgói, akiknek azért kell(ene) elhagyniuk a megszokott, Csokonai úti ingatlanjukat, mert augusztusban elindul(hat) a létesítmény rekonstrukciója. Ugyanis az elképzelés közel egy esztendeje az, hogy a reménybeli új diósgyőri stadion építése miatt a DVTK ide, a zöld-fehérek otthonába költözik, s már itt tudná le a 2015/2016-os NB I-es szezon második, jövő tavaszi részét. Hétfőn délelőtt ellátogattunk a megyei kórházzal szemben található pályára, s azt láttuk, hogy nyírják a füvet, illetve egy munkagép földmunkát végez. Amint azt megtudtuk, egyrészt a pályába becsúszott földréteget távolítják el, másrészt a jobb oldal felé eső szektort támasztják meg mintegy 200 köbméternyi földdel. A munkások takarították az épületet, szemetet szedtek, hiszen jó pár hajléktalan is élt a területen. Ezen munkák költsége benne szerepel a stadionrekonstrukcióra szánt keretben, s ezekkel akár már a héten végezhetnek.

Papp_Joska_boon_st09

Szűk, de megfelelne

Bizonyos döntések megszületése még várat magára, de ha minden az elképzelések szerint alakul, akkor az MVSC megyei I. osztályú együttese a bajnoki összecsapásait a frissen átadott Egyetemi Sportcentrumban játszhatja. A pályát ugyan szegélyezik különböző, atlétikához használt részek (dobókör a nehézatlétikához, ugrógödör, stb.), illetve az átépítés miatt a terület mérete is szűkült, a minimális feltételeknek viszont megfelelne. A felnőtt együttes az edzéseket a Szentpéteri kapuban tartaná, csakúgy, mint a Miskolci VSC korosztályos csapatai.

A vasutas pálya szélesítése, gyepének felújítása – információink szerint – augusztus elején indulhat el, legalábbis a tervezők, benne szereplők így szeretnék.

ÉM-MI


Stadionrekonstrukció Miskolcon – Domb(or)nyomás a Szentpéteri kapuban

Miskolc – Néhány tíz milliót el kellene költeni ahhoz, hogy az MVSC focicsapata a volt Papp Jóska pályára költözhessen. tovább »

DVTK stadionrekonstrukció: A dominó-elv szerint a volt Papp Jóska az első

Miskolc – A diósgyőri stadionrekonstrukció startjához, az MVSC-nek kell költöznie, ha készen lesz az új hely. tovább »

Stadionrekonstrukció Miskolcon – A készültségi foktól függ

Miskolc – Az NSK-nak még nincs dátuma az MVSC pálya rekonstrukciójának startjához. tovább »