Koman a szurkolóktól várja a plusz lendületet

Több százan vettek részt a DVTK szurkolói ankétján
Több százan vettek részt a DVTK szurkolói ankétján - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Nikházinak jó érzés Diósgyőrben játszani, Halmai és Kitl a kezdőért küzd majd.

A DVTK – Satu Mare felkészülési mérkőzés után negyed órával ankétot tartott a klub, a szurkolók a Napos oldalon ülhettek, állhattak, velük szemben pedig – a felállított színpadon – felsorakoztak a játékosok, a szakmai stáb tagjai és a meghívott vendégek, úgy mint a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetői, Pásztor Ervin és Tóth Dénes.

Működésre, visszaforgatták

Az új vezetőedzőt, Bekő Balázst többek között arra kérték, hogy vesse össze a diósgyőri szerepvállalását a kecskemétivel: ,,Ami itt van, az egy külön világ… Kecskeméten egy szerényebb csapattal dolgoztunk, viszont nagy szívvel. Amennyiben ez a szív itt is meg lesz, s ehhez hozzáteszik a játékosok a kvalitásaikat, akkor szép szezonunk lesz.”

Felmerült szurkolók részéről az is: vajon mire költötte el a klub azt a több tízmillió forintot, amelyet a tavalyi Európa Liga szereplésen keresett. Erre Árki Gábor sportigazgató azt válaszolta: a működésre fordították, visszaforgatták a csapatba, ki is vásároltak játékosokat belőle.

A frissen kinevezett csapatkapitány, Koman Vladimir a célról az alábbi gondolatokat osztotta meg a hallgatósággal (miközben előtte többen bekiabálták a lelátóról, hogy ,,… a bajnoki cím!”) ,,Reálisan kell nézni, látni kell, hogy tizenkét csapat van, és nehéz meccsek várnak ránk. Azt ígérhetem, hogy mi mindent meg fogunk tenni, ki fogjuk tenni a szívünket, a lelkünket a pályára. Aztán bízunk önökben, a szurkolásukban, amivel meg fogják adni azt a plusz lendületet. Egy derbin már részt vettem, Nyíregyházán, jó volt látni, hogy mennyien eljöttek bennünket buzdítani.”

Három dolog

Talán a legnagyobb ovációt a dunaújvárosi kölcsönadásból visszatért Nikházi Márk kapta: ,,Jó érzés itt játszani, ellenfélként is jó volt… – mondta, majd ezekkel a szavakkal folytatta. – Barátok közé jöttem, és egy olyan szurkolótáborhoz, amely egyedülálló.”

Az egyik friss jövevény, Lipták Zoltán az alábbiakat címezte a több száz fős hallgatóság felé: ,,Három dolog miatt döntöttem a Diósgyőr mellett. Az egyik ok az volt, hogy olyan csapatba jöjjek, amely Magyarországon meghatározó. A második ok az volt, hogy nagy szurkolótábora legyen a klubnak, a harmadik pedig az, hogy olyanhoz, ahol vannak célok.”

Halmai Ramon és Kitl Miklós egyaránt azt a reményüket fogalmazták meg, hogy szeretnének olyan teljesítményt nyújtani, amellyel kivívhatják maguknak a kezdőcsapatban való szereplés lehetőségét. ,,Ez egy olyan hely, ahol lehet fejlődni, ahol sokat lehet tanulni az idősebbektől, a DVTK-nál minden lehetőség adott ahhoz, hogy jobb játékos legyek” – voltak ezek a Kecskemétről érkezett fiatal középpályás gondolatai.

ÉM-MI


Köszönik a kérdéseket

Az esemény végén megkértük Demkó Norbertet, a klub sajtófőnökét, hogy mondjon véleményt az újításról:

„Számunkra is újdonság volt, hogy ide, a stadionba szerveztük ezt az évadnyitó ankétot. Úgy láttuk, hogy kinőttük a Szinvaparkot, ahol februárban is voltunk, s ahol csak az új játékosok, a csapatkapitány, az edző és a sportigazgató fértek el. Mindez nem jelenti azt, hogy a bevásárlóközponttal nem marad meg a jó kapcsolat, hiszen továbbra is tervezünk oda szurkolói találkozókat. Mi úgy látjuk, jól sikerült ez az este, köszönjük az előre elküldött kérdéseket. Sok egyforma érkezett, s így ezeket rendszerezni tudtuk, s ettől egy picivel pörgősebben zajlott az ankét. Néhány véleménnyel ellentétben egyáltalán nem az volt a célja a kérdések előre való elküldésének, hogy bármelyiket is cenzúrázzuk”.

hirdetés
hirdet�s