Helyi közélet

2015.06.18. 11:00

„Mit teszünk a kosárba”

Miskolc - Vadhúsok és erdők-mezők kincsei kaphatók az új miskolci üzletben.

Miskolc - Vadhúsok és erdők-mezők kincsei kaphatók az új miskolci üzletben.

Többé nem lesz gond, ha valaki valamilyen pikáns vadétellel szeretné elkápráztatni vendégeit, hiszen tegnap Miskolcon megnyílt az Erdei Delikátesz szaküzlet a Vörösmarty utca 17. szám alatt. Itt nemcsak fagyasztott vadhúsok kaphatók, hanem minden, ami a hús elkészítéséhez szükséges, valamint minden olyan termék, melyek erdők-mezők kincseinek számítanak: méz, fűszerek, csomagolt, szárított és konzervgombák, gyümölcslevek, szörpök, lekvárok és sok más finomság.

Mellőzött vadhúsok

A VADEX Mezőföldi Zrt. tavaly decemberben nyitotta meg Székesfehérváron az ország első Erdei Delikátesz szak­üzletét azzal a céllal, hogy az egy országos hálózat alapköve legyen. A most Miskolcon megnyíló üzlet ennek a hálózatnak a második láncszeme.

Az üzletavatón részt vett ​Bitay Márton, az állami földekért felelős államtitkár is, aki elmondta: az erdőgazdálkodás egyik legfontosabb feladata az erdő mint nemzeti kincs megvédése, de az is cél, hogy a társadalom minél nagyobb hasznot lásson az erdőkből, és az ott fellelhető élelmiszerekből. Jelezte: a prémium kategóriás vadhúsok méltatlanul mellőzöttek az étkezésben és a boltok kínálatában, ezen szeretnének változtatni a delikátesz boltok. Az államtitkár megjegyezte: a magyar emberek évente átlagosan 0,4 kilogramm vadhúst fogyasztanak, miközben az állami erdőgazdaságok területén évente mintegy 3500 tonna vadhús keletkezik. Céljuk, hogy az európai szintre emeljék a hazai vadhúsfogyasztást. Továbbá erősíteni kívánják az erdőgazdaságok közjóléti funkcióit, melynek egyik eleme az Erdei Delikátesz bolthálózat.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő azt emelte ki: a most megnyíló bolt nemcsak egészséges, de minőségi termékeket kínál. Hozzátette: nagy szükség volt egy ilyen üzlet megnyitására.

Minőség

Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere úgy fogalmazott, egy város akkor fejlődik, ha ott gyárak, üzletek nyílnak.

– Ez az üzlet lépés a minőség felé, mert nem mindegy, hogy az emberek mit tesznek a kosarukba – fogalmazott.

A VADEX Zrt. vezérigazgatója, Majoros Gábor személyes élményeit osztotta meg. Mint mondta, sok országban járt már, és nagyon szeret főzni. Külföldön járva mindig megcsodálta azokat az üzleteket, piacokat, ahol vadhúsokat is lehet vásárolni. Ez adta az ötletet a hazai üzlethálózat létrehozására. Mint mondta, ezekben nemcsak erdei termékek, szakácskönyvek, receptek és jó ötletek is kaphatók.

 

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában