Helyi közélet

2015.04.21. 13:16

Orbán Viktor Miskolcon - Öt fejezet Miskolc fejlesztéséért

Miskolc - Öt pontba foglalta Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, hogy mi mindenben ígért segítséget a városnak a kormány. Az erről írott együttműködési megállapodást kedden vendégek és a sajtó jelenlétében írta alá a két vezető.

Miskolc - Öt pontba foglalta Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, hogy mi mindenben ígért segítséget a városnak a kormány. Az erről írott együttműködési megállapodást kedden vendégek és a sajtó jelenlétében írta alá a két vezető.Orbán Viktor Miskolcon járt kedden a Modern Városok Programsorozat állomásaként, a megállapodás részleteit sajtótájékoztatón ismertették a megjelentekkel.

Az öt fejezet közül elsőként a Miskolc-Kassa autópálya megépítését említették, ez a miniszterelnök szerint 2018-19-re készülhetne el, a kormány 150 milliárd forintot szán a beruházásra.

A második fejezet az Okos város program további támogatása, amelynek részeként a gyors és hatékony városüzemeltetés kialakítását ígéri a kormányzat. A szerteágazó program részeként a jelenlegi 150 térfigyelő kamera számát 500-ra emelik.

A harmadik pont az ipari területek fejlesztéséé, amely során egy 1000 hektáros új iparterület megvásárlását finanszírozza az állam. A negyedik fejezet részeként a kutatásfejlesztést támogatja a kormányzat, ötödikként pedig a turizmust: Tapolcán megépülhet a strand második üteme 5 milliárd forintért, Diósgyőr tovább fejlesztésére pedig 6 milliárdot ígért Orbán Viktor.

ÉM-HM


Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) - Miskolc jeles múltjáról, biztató jövőjéről beszélt Orbán Viktor kormányfő a Miskolc Városi Televíziónak kedden, az interjút este fél hétkor sugározta felvételről a csatorna. tovább »

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) - Az MSZP szerint Miskolcon az ígéreteknél már több kell, kézzelfogható, megvalósított projektekre van szüksége a városnak. Erről Varga László, Miskolc egyéni országgyűlési képviselője, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke beszélt Orbán Viktor miniszterelnök miskolci látogatását követően kedden, a Városháza előtt. tovább »

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Miskolcon és a régióban munkahelyek százaira, ezreire lenne szükség. Ez az alapprobléma a térségben – jelentette ki Varga Gergő, a párt miskolci alelnöke és Tompa Sándor, a DK miskolci önkormányzati képviselője Orbán Viktor miniszterelnök látogatása után, a helyi Városháza előtt kedden, sajtótájékoztatón. tovább »

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) - Andy Vajna filmügyi kormánybiztos kaszinókoncessziójáról és Habony Árpád tanácsadóról is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva miskolci sajtótájékoztatóján kedden. tovább »

Miskolc - „Lesötétített üvegű autókból nem lehet látni a nyomort, Miskolc igazi problémáit". Így kommentálta dr. Varga László, Miskolc országgyűlési képviselője Orbán Viktor miniszterelnök keddi miskolci látogatását. tovább »

Miskolc - Reagálás Orbán Viktor és Kriza Ákos miskolci sajtótájékoztatójára. tovább »

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) - Autópálya épül Miskolc és Kassa között, folytatódik a miskolctapolcai strandfürdő fejlesztése, miként a diósgyőri váré is, és ezer hektáros iparterületet alakítanak ki a borsodi megyeszékhelyen - ezt mondta egyebek mellett Orbán Viktor kormányfő a miskolci Városházán tartott sajtótájékoztatóján, kedden. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában