MSZP: Miskolcon a kormány ígéreteinél már több kell

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) – Az MSZP szerint Miskolcon az ígéreteknél már több kell, kézzelfogható, megvalósított projektekre van szüksége a városnak. Erről Varga László, Miskolc egyéni országgyűlési képviselője, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke beszélt Orbán Viktor miniszterelnök miskolci látogatását követően kedden, a Városháza előtt.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a kormányfő öt fejlesztési pontot emelt ki Miskolc vonatkozásában, például a turizmus tekintetében. Ezek Miskolctapolca vagy Diósgyőr fejlesztése esetében a korábban, a szocialista városvezetés által megkezdett projekteknek a folytatását jelentik – mondta, hozzátéve, hogy csak 2010 előtt jött létre ipari park Miskolcon, épp ezért “itt az ideje (…) a városban újabbat létrehozni”.

Varga László szerint jórészt európai uniós fejlesztési források lehetnek ezen bejelentések mögött.

Kitért a 2010 előtti szocialista városvezetés időszakára. Azt mondta, 120 milliárd forint érkezett akkor a városba, ekkor kezdődött a Diósgyőri vár felújítása és a villamosprojekt is. “Ezek folytatása időszerű” – fűzte hozzá.

Úgy fogalmazott, nem szeretné, ha “haverok és csókosok” bonyolítanák le ezeket a beruházásokat, ugyanis Miskolcon minden szakértelem, tudás rendelkezésre áll. Ez teremthet ugyanis miskolci munkahelyeket – mondta.

Véleménye szerint “lesötétített autók üvege mögül” nem lehet látni, mi van a városban. “Nagyon nagy a nyomor” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az elmúlt öt évben ez drasztikusan mélyült.

Kiemelte, ahhoz, hogy Miskolcon erős, öntudatos, aktív polgárok legyenek, arra van szükség, hogy munkájuk legyen, és méltó bért kapjanak az emberek. Több ezer, három műszakban robotoló ember sem éri el a létminimumot – jegyezte meg.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából