Orbán Viktor Miskolcon – Öt fejezet Miskolc fejlesztéséért

Akt.:
Miskolc, 2015. április 21. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Kriza Ákos polgármester a fejlesztési megállapodás aláírása után a miskolci városháza dísztermében 2015. április 21-én.
Miskolc, 2015. április 21. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Kriza Ákos polgármester a fejlesztési megállapodás aláírása után a miskolci városháza dísztermében 2015. április 21-én. - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Miskolc – Öt pontba foglalta Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, hogy mi mindenben ígért segítséget a városnak a kormány. Az erről írott együttműködési megállapodást kedden vendégek és a sajtó jelenlétében írta alá a két vezető.

Orbán Viktor Miskolcon járt kedden a Modern Városok Programsorozat állomásaként, a megállapodás részleteit sajtótájékoztatón ismertették a megjelentekkel.

Az öt fejezet közül elsőként a Miskolc-Kassa autópálya megépítését említették, ez a miniszterelnök szerint 2018-19-re készülhetne el, a kormány 150 milliárd forintot szán a beruházásra.

A második fejezet az Okos város program további támogatása, amelynek részeként a gyors és hatékony városüzemeltetés kialakítását ígéri a kormányzat. A szerteágazó program részeként a jelenlegi 150 térfigyelő kamera számát 500-ra emelik.

A harmadik pont az ipari területek fejlesztéséé, amely során egy 1000 hektáros új iparterület megvásárlását finanszírozza az állam. A negyedik fejezet részeként a kutatásfejlesztést támogatja a kormányzat, ötödikként pedig a turizmust: Tapolcán megépülhet a strand második üteme 5 milliárd forintért, Diósgyőr tovább fejlesztésére pedig 6 milliárdot ígért Orbán Viktor.

ÉM-HM


Orbán Viktor: Miskolcnak nem kell megtagadni múltját

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) – Miskolc jeles múltjáról, biztató jövőjéről beszélt Orbán Viktor kormányfő a Miskolc Városi Televíziónak kedden, az interjút este fél hétkor sugározta felvételről a csatorna. tovább »

MSZP: Miskolcon a kormány ígéreteinél már több kell

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) – Az MSZP szerint Miskolcon az ígéreteknél már több kell, kézzelfogható, megvalósított projektekre van szüksége a városnak. Erről Varga László, Miskolc egyéni országgyűlési képviselője, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke beszélt Orbán Viktor miniszterelnök miskolci látogatását követően kedden, a Városháza előtt. tovább »

DK: Miskolcon és a régióban munkahelyek százaira, ezreire lenne szükség

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) – A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Miskolcon és a régióban munkahelyek százaira, ezreire lenne szükség. Ez az alapprobléma a térségben – jelentette ki Varga Gergő, a párt miskolci alelnöke és Tompa Sándor, a DK miskolci önkormányzati képviselője Orbán Viktor miniszterelnök látogatása után, a helyi Városháza előtt kedden, sajtótájékoztatón. tovább »

Orbán Viktor Andy Vajnáról és Habony Árpádról

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) – Andy Vajna filmügyi kormánybiztos kaszinókoncessziójáról és Habony Árpád tanácsadóról is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva miskolci sajtótájékoztatóján kedden. tovább »

Közlemény – MSZP: Ígéretekkel tele a padlás

Miskolc – „Lesötétített üvegű autókból nem lehet látni a nyomort, Miskolc igazi problémáit”. Így kommentálta dr. Varga László, Miskolc országgyűlési képviselője Orbán Viktor miniszterelnök keddi miskolci látogatását. tovább »

Közlemény – Jobbik: Ígéretekkel tele a padlás Miskolcon is

Miskolc – Reagálás Orbán Viktor és Kriza Ákos miskolci sajtótájékoztatójára. tovább »

Orbán Viktor: jelentősen fejlődhet Miskolc

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) – Autópálya épül Miskolc és Kassa között, folytatódik a miskolctapolcai strandfürdő fejlesztése, miként a diósgyőri váré is, és ezer hektáros iparterületet alakítanak ki a borsodi megyeszékhelyen – ezt mondta egyebek mellett Orbán Viktor kormányfő a miskolci Városházán tartott sajtótájékoztatóján, kedden. tovább »
További hírek a Magyarország kategóriából