Helyi közélet

2016.05.06. 20:57

Ez a hétvége egy kulturális csúcstámadás Miskolcon

Miskolc - Szombaton az Erzsébet téri I. Miskolci Civil Nap lesz az V. Borangolás kapuja.

Miskolc - Szombaton az Erzsébet téri I. Miskolci Civil Nap lesz az V. Borangolás kapuja.

A Borangoláshoz hasonlóan az I. Miskolci Civil Nap is kulturális rendezvény lesz. A város több, nem a borkultúrában járatos civil egyesülete, amelyek egyébként fontos kulturális tevékenységet folytatnak, is megfogalmazták, hogy ők is szívesen eljönnének és bemutatkoznának – mondta dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere az V. Borangolás és az I. Civil Nap közös sajtótájékoztatóján csütörtökön az Avasi Kilátónál. – Ezért úgy gondoltuk, hogy illő lenne megfelelő teret biztosítani ezeknek a civil szervezeteknek, ráadásul célszerűnek látszott, hogy a két rendezvényt tematikájában és elhelyezkedésében összekapcsoljuk. Így keletkezett az ötlet, hogy jöjjenek a civilek az Erzsébet térre, ami természetes kapuja a Borangolásnak.

Szombaton este 8-ig

Kiderült aztán, hogy több mint 50 civil szervezet jelezte: szeretnének eljönni és bemutatkozni, közülük 38 színpadon is lesz. Ők az Erzsébet téren és környékén szombaton délután 2-től este 8-ig lesznek láthatóak és hallhatóak.

– Mielőtt felmennénk borangolni, előtte érdemes a miskolci civil kultúrába is belekóstolni – hangsúlyozta az alpolgármester.

Azonban nemcsak a két civil rendezvény találkozik össze, hanem mások is úgy gondolták, hogy Miskolc város napja környékén ki kellene tenniük magukért. Lesz Zorán-koncert és egész napos produkció a Miskolci Nemzeti Színházban. A Miskolci Egyetemen egyetemi napok lesznek, míg a megyei könyvtárnál egy nagy kulturális majális.

– Ezt úgy foglaltuk össze, hogy ez a miskolci hétvége egy kulturális csúcstámadás – fogalmazott. – Kettős értelemben is, hiszen az Avasi Kilátó felé visznek a Borangolás programjai, és lent, a kilátó alatt lesz mindennek a „lecsengetője” szombaton este, amikor is Müller Péter Sziámi zárja a borünnepet.

– Mint minden miskolcinak: egy jó ebéd és jó hangulatú borozás – ezt már a kisavasi emlékek kapcsán válaszolta kérdésünkre dr. Kiss János.

– A Borangolást szereti a család, voltunk már korábban is a rendezvényen, ami egy jó közösségfejlesztő hely, ráadásul a pincetulajdonosok ugyanúgy szeretik, mint a miskolciak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában