Orbán Viktor: Miskolcnak nem kell megtagadni múltját

Akt.:
Miskolc, 2015. április 21. Orbán Viktor miniszterelnök (k) autogramot ad Miskolcon 2015. április 21-én. A miniszterelnök által aláírt városfejlesztési megállapodás szerint autópálya épül Miskolc és Kassa között, folytatódik a miskolctapolcai strandfürdő fejlesztése, valamint a diósgyőri váré is, és ezerhektáros iparterületet alakítanak ki a borsodi megyeszékhelyen.
Miskolc, 2015. április 21. Orbán Viktor miniszterelnök (k) autogramot ad Miskolcon 2015. április 21-én. A miniszterelnök által aláírt városfejlesztési megállapodás szerint autópálya épül Miskolc és Kassa között, folytatódik a miskolctapolcai strandfürdő fejlesztése, valamint a diósgyőri váré is, és ezerhektáros iparterületet alakítanak ki a borsodi megyeszékhelyen. - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) – Miskolc jeles múltjáról, biztató jövőjéről beszélt Orbán Viktor kormányfő a Miskolc Városi Televíziónak kedden, az interjút este fél hétkor sugározta felvételről a csatorna.

A miniszterelnök – aki kedden a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) miskolci polgármesterrel a borsodi megyeszékhely gazdasági, idegenforgalmi és informatikai fejlesztéséről – azt mondta: a rendszerváltás előtt Miskolcnak, az ottani nehéziparnak, bányászatnak, a nehéz fizikai munkának tekintélye volt, és ezekre az értékekre ma is lehet építeni, Miskolcnak nem kell “levetkőznie, megtagadnia” múltját ahhoz, hogy sikeres legyen.

Miskolc egy huszadik századi iparvárosból egy huszonegyedik századi iparváros, “modern város” lehet – tette hozzá.

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a kedden aláírt együttműködési megállapodásnak köszönhetően 2019-ig megépül a Miskolc-Kassa közötti autópálya magyarországi szakasza, a borsodi megyeszékhelyen ezerhektáros iparterületet alakítanak ki, az oda települő vállalkozások pedig több ezer embernek adnak majd munkát.

A felsőoktatás átalakításáról azt mondta, annak legfontosabb célja, hogy a magyar gazdaság igényeit kielégítse.

Olyan felsőoktatás, amelyik nem tudja kitermelni azokat a szakembereket, akikre szüksége van a mai Magyarországnak, az rossz – hangoztatta Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta: szerinte Miskolc előrébb van a magyar városok rangsorában, mint ahogy azt sokan gondolják.

“Rám a miskolciak számíthatnak, abban, hogy élhetőbb legyen a város, támogatom az önkormányzatot a nyomortelepek felszámolásában is” – szögezte le a miniszterelnök.

– MTI –


MSZP: Miskolcon a kormány ígéreteinél már több kell

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) – Az MSZP szerint Miskolcon az ígéreteknél már több kell, kézzelfogható, megvalósított projektekre van szüksége a városnak. Erről Varga László, Miskolc egyéni országgyűlési képviselője, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke beszélt Orbán Viktor miniszterelnök miskolci látogatását követően kedden, a Városháza előtt. tovább »

DK: Miskolcon és a régióban munkahelyek százaira, ezreire lenne szükség

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) – A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Miskolcon és a régióban munkahelyek százaira, ezreire lenne szükség. Ez az alapprobléma a térségben – jelentette ki Varga Gergő, a párt miskolci alelnöke és Tompa Sándor, a DK miskolci önkormányzati képviselője Orbán Viktor miniszterelnök látogatása után, a helyi Városháza előtt kedden, sajtótájékoztatón. tovább »

Orbán Viktor Andy Vajnáról és Habony Árpádról

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) – Andy Vajna filmügyi kormánybiztos kaszinókoncessziójáról és Habony Árpád tanácsadóról is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva miskolci sajtótájékoztatóján kedden. tovább »

Közlemény – MSZP: Ígéretekkel tele a padlás

Miskolc – „Lesötétített üvegű autókból nem lehet látni a nyomort, Miskolc igazi problémáit”. Így kommentálta dr. Varga László, Miskolc országgyűlési képviselője Orbán Viktor miniszterelnök keddi miskolci látogatását. tovább »

Közlemény – Jobbik: Ígéretekkel tele a padlás Miskolcon is

Miskolc – Reagálás Orbán Viktor és Kriza Ákos miskolci sajtótájékoztatójára. tovább »

Orbán Viktor: jelentősen fejlődhet Miskolc

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) – Autópálya épül Miskolc és Kassa között, folytatódik a miskolctapolcai strandfürdő fejlesztése, miként a diósgyőri váré is, és ezer hektáros iparterületet alakítanak ki a borsodi megyeszékhelyen – ezt mondta egyebek mellett Orbán Viktor kormányfő a miskolci Városházán tartott sajtótájékoztatóján, kedden. tovább »