Helyi közélet

2015.03.15. 17:55

Sajtónapi kitüntetések az Északnál

Miskolc - Hegyi Erika és Kolodzey Tamás újságírók lettek az év kitüntetettjei az Észak-Magyarországnál az idei sajtónapon.

Miskolc - Hegyi Erika és Kolodzey Tamás újságírók lettek az év kitüntetettjei az Észak-Magyarországnál az idei sajtónapon.Március 15-e Magyarországon az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra való emlékezés mellett a szabad sajtó napja. Ez alkalomból az Észak-Magyarország szerkesztőségében is megünnepeltük a szakmánkat. Az ünnepség keretében adtuk át Az év újságírója díjat, és Az év szerkesztőségi dolgozója kitüntetést. Az előbbire csak a szerkesztőség tagjai szavazhattak, az utóbbi kiválasztásában a szerkesztőség tagjai mellett részt vettek az Észak-Magyarország előállításában, terjesztésében részt vevő egyéb részlegek dolgozói is: egyrészt ők is voksolhattak, másrészt rájuk is lehetett voksolni. A szavazások eredményeképp „Az év újságírója” Hegyi Erika lett, míg „Az év dolgozója” kitüntetés Kolodzey Tamást illette.

Az olvasó nevében

Méltatásában Bujdos Attila főszerkesztő-helyettes Erikáról azt emelte ki: mindig az olvasó nevében kérdez, s nincs az a téma, amely ne érdekelné.

– 2001 januárjában lettem az Észak-Magyarország újságírója. Az elismerés mindig megtisztelő, de ez különösen kedves számomra, mert a kollégáim döntése alapján kaptam. Amikor még nem voltam újságíró, csak álmodoztam róla, azt képzeltem, hogy ez a pálya egy nagy kaland. És ez így is lett. Egyik nap sem olyan, mint az előző volt, mindig új témák, új emberek, új kihívások várnak rám. De épp ez a szépsége, és épp ezért nem lehet megunni – mondta az ünnepelt.

Tamásról pedig Kiss László főszerkesztő szögezte le: aligha létezik a szakma iránt elkötelezettebb újságíró nála.

– Mindenevő vagyok, soha nem válogattam, ennek jegyében sok húron játszom a szerkesztőségben. „Sportos” vagyok, de írok külpolitikai jegyzetet, gazdasági interjút, szerkesztek magazinokat, s akkor sem jövök zavarba, ha elő kell vennem a fényképezőgépemet. Azt nem árulom el, hány évtizede csinálom, mert baráttól és ismerőstől, olvasótól és ismeretlentől rögtön megkapnám: nem is gondoltuk, hogy már ilyen öreg vagy… Mondják, hogy fáradhatatlanul dolgozom, és ez így is van. Ezt a gyönyörű munkát nem lehet abbahagyni, ebbe illik belehalni… – vallotta Tamás a hivatásáról.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában