Helyi közélet

2015.03.26. 10:24

Decathlon: vasárnap nyitva lesz Miskolcon

Miskolc - A miskolci áruház ezen a héten mindennap várja a vásárlókat.

Miskolc - A miskolci áruház ezen a héten mindennap várja a vásárlókat.Az adventi időszak mellett a húsvét is kiemelkedő kereskedelmi szempontból. Nincs ez másként a Decathlon esetében sem, ahol decemberhez és az iskolakezdéshez hasonlóan „erős napokat” zártak ebben az időszakban az elmúlt években. A tavasz beköszöntével ugyanis mind többen igyekeznek a szabadban eltölteni szabadidejük egy részét, amihez kerékpárokat és egyéb sportfelszereléseket vásárolnak a családok

– Saját tapasztalataink mellett azért is döntöttünk úgy, hogy a húsvét előtti hétvégén használjuk fel a törvény által engedélyezett öt vasárnapi nyitva tartás egyikét, mert a szomszédos hipermarket is ezen a hétvégén lesz nyitva, és különböző programokkal, akciókkal igyekszünk közösen vonzóvá tenni a vásárlók számára ezt a vasárnapot – tudtuk meg Gyürü Eugéniától, a miskolci Decathlon áruház igazgatójától.

Mint jelezte, a Decathlonnál országosan, és Miskolcon is az összforgalom 17–20 százalékát tették ki a vasárnapi vásárlások, így érzékenyen érinti őket a zárva tartási rendelet, de optimisták.

– Az előző, valamint a március 15-ei hétvégén mind a péntek-szombati, mind a hétfői napokat jelentős, 30-40-50 százalékos forgalomnövekedéssel sikerült teljesítenünk. A múlt szombat például már-már adventi időszakos forgalmat hozott, vagy úgy tűnik, valóban áttevődik más napokra a vásárlás. Ebből kiindulva nagyon bizakodóak vagyunk, és mind az árukészlet, mind a dolgozók tekintetében úgy készülünk, hogy gond nélkül kezelni tudjuk a megnövekedett forgalmat – tudatta Gyürü Eugénia. Hozzátette: a vasárnapi zárva tartás miatt senkit nem küldenek el, sőt, növelik a létszámot a zökkenőmentes működés érdekében.

Bár a vasárnapi pótlék kiesését mindenki megérzi, de a dolgozók többsége nagyon örül a szabad vasárnapnak – tette hozzá.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában