Helyi közélet

2015.02.05. 08:16

Himnuszt írtak Miskolcról

Miskolc - Csütörtökön este fél 7-kor lép színpadra a kocsonyafarsangon a Bíborszél zenekar.

Miskolc - Csütörtökön este fél 7-kor lép színpadra a kocsonyafarsangon a Bíborszél zenekar.Fábián Zsolt, a Bíborszél zenekar egyik alapítója, énekese ugyanolyan lendülettel igazgatja a zenekar ügyeit és hasonlóan lendületes, mint 1991-ben, a zenekar első albumának megjelenésekor.

– Mindig várjuk a kocsonyafarsangot, hiszen nívós és kiemelt rendezvény, ráadásul hazai közönség előtt mindig kitüntető dolog játszani. Ezúttal sem lesz másképpen – jelentette ki a népszerű énekes. – Most egy hosszabb műsorral készülünk: bő egy órát, másfelet fogunk muzsikálni. Újdonságok? Van egy-két dal, amit leporoltunk, amik az első lemezen, az 1991-esen voltak, de lesznek más újdonságok is.

Pályázatra született

A banda jelenlegi legnagyobb slágere kétségkívül a Miskolc. Miként született? – kérdeztük.

– Erre nincs recept, lehetetlen számolgatni, kisakkozni – fogalmazott az énekes. – Több helyen elmondtam, hogy ezt a dalt meg sem szerettem volna írni. Pályázatra született, és úgy voltam vele, hogy az ilyen rendelésre írt számok nagyon nem jók… Azonban azóta, amióta elkészült, hihetetlen, milyen utat járt be, elképesztő… Nagyon jó érzés, hogy így sült!

Tavaly sok fellépése volt a zenekarnak, hasonlóan sikeres évre számít? – vetettük fel.

– Bízom benne, hiszen már most vannak megkereséseink nyári időpontokra – árulta el Zsolt.

Pedig nem főállásban zenélnek, ráadásul Zsolt Budapesten él és dolgozik. Próbák? Van egy állandó műsoruk, amelyhez próbálják az új számokat. A technika miatt ugyanakkor könnyebb, mert egy-egy dalt, az alapokat átküldik neki, amire megírja a szöveget.

– Ugye, mennyit változott ilyen tekintetben is a világ? – kérdezett vissza.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában