Helyi közélet

2014.10.08. 15:55

Nézőpont: A benzin és a gyufa

<em>Forrnak az indulatok. Már jóval Olaszliszka előtt is forrtak. Az akkori tragédia pedig csak olaj volt a tűzre. Persze lehet vitatkozni, melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás, a cigányozás, vagy éppen fordítva. Lehet vitatkozni, hogy ki a hibás, lehet mondani, hogy a cigányok rászolgáltak, meg azt is, hogy nem. Lehet cigánynak, nem cigánynak egymásra mutogatni, de nem érdemes</em>. <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>.

Forrnak az indulatok. Már jóval Olaszliszka előtt is forrtak. Az akkori tragédia pedig csak olaj volt a tűzre. Persze lehet vitatkozni, melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás, a cigányozás, vagy éppen fordítva. Lehet vitatkozni, hogy ki a hibás, lehet mondani, hogy a cigányok rászolgáltak, meg azt is, hogy nem. Lehet cigánynak, nem cigánynak egymásra mutogatni, de nem érdemes. Szántó Rita jegyzete.A felsőzsolcai eset újra bizonyította: Olaszliszka óta semmi nem változott. Sőt. Az, hogy most elmaradt a tragédia, csak a véletlenen múlott. Az indulatok felkorbácsolódtak. Az oly sokszor emlegetett benzines hordót súrolta az a bizonyos égő gyufaszál.

De még mindig nem értjük, hogy veszélyes az a politikai játék, ami jelenleg zajlik. Veszélyes, minden oldalról. Vannak, akik a cigányokért kiabálnak, vannak, akik ellenük. A felek szemben állnak, ez már régen nem párbeszéd, hanem háború. Háború, ami a kampányban még kiélezettebb.

De ne felejtsük el, vasárnap este hét órakor véget ér a kampány. A gerjesztett indulatok pedig maradnak. Már nem a politika színterén, hanem az utcán, a lépcsőházakban, a családokban. Vajon ki lesz, aki tűzszünetet tud kötni? Vajon ki lesz, aki mindkét félnek elmondja: te is hibás vagy? Elmondja, azért, hogy ne féligazság legyen és ne félmegoldás? Vajon lesz ilyen? Vajon fontos, hogy legyen?


Miskolc, Felsőzsolca - A rendőrség azonosította, előállította, majd bűnügyi őrizetbe vette azt az öt férfit, akik a gyanú szerint a közelmúltban Felsőzsolcán egy kisgyermeket elsodró, közlekedési balesettel érintett autóra rátámadtak és azt megrongálták. tovább »

Felsőzsolca - Egyelőre két gyanúsítottja van a csoportos garázdaság miatt indított eljárásnak. tovább »

Miskolc, 2014. október 7., kedd (MTI) – Csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmény gyanúja miatt indított büntetőeljárást a miskolci rendőrkapitányság a Felsőzsolcán hétfőn történtek miatt. A borsodi településen, miután egy autó elsodort egy kétéves kisfiút – aki könnyebben sérült -, hozzátartozók megtámadták a jármű két utasát. tovább »

Miskolc, 2014. október 6., hétfő (MTI) – Folyamatos a rendőri jelenlét Felsőzsolcán, ahol elsodort egy gyermeket egy autó, a könnyebben megsérült fiú hozzátartozói ezután megtámadták a kocsiban ülőket és megrongálták a járművet – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő este a rendőrség honlapján. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában