Helyi közélet

2014.09.23. 14:04

Erzsébet-program: milliárdos sikertörténet

Miskolc - A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, és a miskolci polgármesteri hivatal sajtótájékoztatón értékelte kedden az Erzsébet-program eddigi eredményeit.

Miskolc - A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, és a miskolci polgármesteri hivatal sajtótájékoztatón értékelte kedden az Erzsébet-program eddigi eredményeit.

Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: az elmúlt három évben 100 ezer nagycsaládos jutott a program által pihenési lehetőséghez, és jelenleg 3 millió felhasználója van az Erzsébet programnak. 36 hónap alatt 9400 kilométernyi (Miskolc - San Francisco távolság) papírt, közel 470 millió darab utalványt gyártottak. Kiderült: az élelmiszer kereskedelem 8,5 százaléka ezen a programon keresztül zajlik az országban.

Török Dezső, a megyei közgyűlés Pénzügyi, Terület- és Vidékfejlesztési és Koordinációs Bizottságának elnöke arról is szólt, hogy megyénkben "siker történet" a program. Megtudtuk: Borsodban tavaly 68 ezer munkavállaló kapott az utalványból, amit immár 1800 munkáltató ad, 5,4 milliárd forint értékben. Az Erzsébet táborban 2014-ben 3 ezer gyerek nyaralhatott nem csak a megyében, hanem a Balaton parton is. Érdekes tény az is, hogy a felhasznált utalványból brikettet készítenek, melyet a felsővadászi és homdrogdi iskolában tüzelnek el.

- Ez a program Európában is újszerű! Tavaly 600 munkáltató adta, 34 ezer munkavállaló, 700 elfogadóhelyen használhatta az Erzsébet program előnyeit - mindezt már Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere osztotta meg.

Az utalványforgalom a megyeszékhelyen tavaly elérte a 2,5 milliárd forintot.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában