Helyi közélet

2014.08.21. 10:21

Felsődobsza - Ennyi volt: adják vissza az iskolát!

Felsődobsza - Elvenné a testvérközösségtől a felsődobszai iskolát az önkormányzat és a Klik.

Felsődobsza - Elvenné a testvérközösségtől a felsődobszai iskolát az önkormányzat és a Klik.Forró a hangulat a felsődobszai általános iskola körül. Annak fenntartója ugyanis jelenleg a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET), de a település polgármestere, Luterán András felbontotta a közoktatási megállapodást a testvérközösséggel. Indoklása szerint azért, mert az iskola semmilyen együttműködésre nem volt hajlandó az önkormányzattal. Sokkal többet azonban nem tudtunk meg a polgármestertől. Az Észak-Magyarországnak azt mondta, jelenleg is folynak a tárgyalások az iskola jövőjével kapcsolatban, és amint biztosat tud mondani, azt szívesen megosztja velünk. Annyit azonban elárult, több szülő is panaszos levelet küldött az önkormányzathoz az iskolában folyó munka miatt. Emiatt kért szakmai tájékoztatást az intézmény vezetőjétől, de nem kapott.

Az előzményekről annyit kell tudni, hogy 2011-ben, amikor a (korábban egyházi státusban lévő) Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és Felsődobsza, valamint három közeli település önkormányzatai közoktatási megállapodást kötöttek, amelyben a közoktatási (köznevelési) feladatokat a MET átvállalta az érintett önkormányzatoktól.

Bővebben a csütörtöki Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában