Helyi közélet

2014.07.08. 09:41

Minden ok nélkül támadt rá ivócimborájára

Miskolc - Az eszméletlen sértettet úgy földhöz csapta, hogy a feje az aszfalton koppant.

Miskolc - Az eszméletlen sértettet úgy földhöz csapta, hogy a feje az aszfalton koppant.A vádirat ismertetésével megkezdődött hétfőn a Miskolci Törvényszéken annak a 27 éves férfinak a tárgyalása, akit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével vádolt meg a főügyészség, miután tavaly augusztusban úgy megverte alkalmi ismerősét, hogy az majdnem belehalt a támadásba.

A vádlott azon a nyári napon Miskolcon, a Tesco és az OBI áruházak közötti parkolóban iszogatott, amikor megismerkedett a későbbi sértettel. Itallal kínálta, beszélgetni kezdtek, aztán a vádlott minden ok nélkül rátámadt alkalmi ivócimborájára.

A férfit meglepte a hirtelen hangulatváltozás, már az első ütések valamelyikétől elveszítette az eszméletét, a vádlott azonban kihúzta az útra, és úgy odateremtette, hogy a férfinak az aszfalton csattant a feje. A vádlott a már eszméletlen állapotban lévő sértett bántalmazásával sem hagyott fel, fejét és gyomrát rugdosta, többször rátaposott a fejére, ököllel, tenyérrel ütötte…

A brutális verést látva járókelők értesítették a rendőrséget, a férfit a kiérkező járőrök fékezték meg. A megtámadott férfit a mentők többszörös arc- és koponyatöréses sérüléssel, életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol életét egyedül a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A vádlottat korábban kóros elmeállapota miatt gyógyintézetben is kezelték, azonban a szakértő szerint ez nem zárja ki büntethetőségét.

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását kérte a törvényszéktől az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában