Helyi közélet

2014.07.08. 20:55

„Kasszásítás” folyt. köv.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Sajtóhír: a szolgáltatói szektor online pénztárgéppel való „felszerelését” vizsgálják a kormányzatnál.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Sajtóhír: a szolgáltatói szektor online pénztárgéppel való „felszerelését” vizsgálják a kormányzatnál.

Több szakmai fórumon is szó esett arról, hogy a szaktárca a kiskereskedelem online kasszacseréje után második ütemben sort kerít a szolgáltatói szektor felszerelésére is. Bár a tárca tájékoztatása szerint konkrét jogalkotási lépések előkészítése még nem zajlik arról, hogy a kereskedők után a szolgáltatókkal mikor vetetnék meg a netes pénztárgépeket, a gazdaság további fehérítését változatlanul céljuknak tekintik. Márpedig a kiskereskedelmi átállás során szerzett tapasztalatok kedvező tapasztalatot szereztek.)

A helyhez kötött szolgáltatók – fodrászok, orvosok – esetében az átállás technikai háttere megoldott, így inkább csak a jogalkotóktól függ a bevezetése. A taxik, illetve a mozgószolgáltatók számára is megfelelő online eszköz még fejlesztésre vár.

Arra voltunk kíváncsiak, milyen a fogadókészség a szolgáltatók körében, illetve mit gondolnak minderről maguk a vendégek. Bár véleménye, tapasztalata minden megkérdezettnek volt a témáról, névvel (egy kivételével) senki nem akarta vállalni.

Cikkünk a szerdai észak-Magyarországban.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában