Helyi közélet

2014.07.23. 08:46

15 évet érhet a 25 késszúrás

Miskolc - Együtt ittak, majd a fiatalabb férfi minden ok nélkül összeszurkálta társát.

Miskolc - Együtt ittak, majd a fiatalabb férfi minden ok nélkül összeszurkálta társát.Emberölés büntette miatt emelt vádat a közelmúltban a megyei főügyészség az ellen a 29 éves hajléktalan férfi ellen, aki tavaly nyáron halálra szurkálta alkalmi ivócimboráját, közölte az Észak-Magyarországgal dr. Martossy György, megbízott megyei főügyészhelyettes.

A vádlott múlt év augusztus 3. napján a délutáni órákban futott össze az életét szintén fedél nélküliként tengető középkorú sértett férfivel Miskolcon, a Tiszai Pályaudvar közelében. Közös programot szerveztek, végiglátogatták a pályaudvar környéken lévő szinte valamennyi italboltot és a túra végére mindketten alaposan lerészegedtek.

Előkerült a kés

Éjfél után egy padon üldögélve igyekeztek kipihenni fáradalmaikat, amikor a vádlott minden ok nélkül elővett egy kést és szurkálni kezdte a sértettet.

Korábbi ivócimborája eleinte megpróbált védekezni a váratlan támadás ellen, de hamar földre került a fiatalabb és jobb fizikumú támadójával szemben, aki a sportszerűséget feladva a földre kerülő ellenfelébe többször belerúgott és ököllel is ütlegelte. Járókelők figyeltek fel a brutális verésre, és értesítették a rendőrséget.

A kiérkező járőrök a késelő hajléktalant a helyszínen elfogták, és előállították, a sértetthez pedig mentőt hívtak, akik a megyei kórházba szállították.

A középkorú férfi azonban a szúrások, vágások és az ütlegelés során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a gondos orvosi ellátás ellenére egy hónappal később a kórházban életét vesztette. Testén legalább 25 szúrt és vágott sérülés volt, az ütésektől koponyacsonttörése is keletkezett. A szakértők szerint halála ok-okozati összefüggésben áll egy hónappal korábbi megveretésével.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség határozott időtartamú fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt, ami öt évtől tizenöt évig terjedhet, tette hozzá dr. Martossy György.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában