Helyi közélet

2014.06.15. 20:11

54 fa=54 avasi gyermek

Miskolc - Tábla is hirdeti majd a most még apró "fatulajdonosok" neveit.

Miskolc - Tábla is hirdeti majd a most még apró "fatulajdonosok" neveit.

Három éve jött az ötlet: a körzetemben megszületett gyerekeknek egy fát ültetünk - mondta szombaton délelőtt az Avason, a Pattantyús utca mögötti ligetben Fodor Zoltán önkormányzati képviselő. - 2013-ban 54 gyermek született, így ez immár a harmadik park, amelyet beültetünk fákkal.

Az eseményen közel másfél százan vettek részt, akiket az 54 tagú Twist Olivér kórus szórakoztatott, ráadásul a vendégek 160 szeletes tortából lakmározhattak. A gyerekek neveit egy héten belül a parkban található táblára is "felvésik", azaz mindenki megtudhatja, hogy az 54 darab fát kik is nevelhetik az elkövetkezendőkben.

Király Renáta gyermeke tavaly augusztusban született. Az avasi anyuka elmondta: nagyon jó ötletnek tartja a faültetést, azonnal igent mondtak a felkérésre. Alakszai Gabrielláék sem sokat hezitáltak, szombaton ők is fát ültettek Lilla Annával. "Ez egy maradandó dolog! Lesz egy saját fánk!" - mondta. Fodor Zoltán a képviselői alapjából majd 700 ezer forintot költött a faültetésre.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában